τραγική η κατάσταση….

 

Το ΚΚΕ, με συνεχείς, διαδοχικές παρεμβάσεις αναδεικνύει τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Εύβοιας στον τομέα της Υγείας και σ’ αυτή την κατεύθυνση καυτηριάζει την πολιτική της εμπορευματοποίησης, την υποχρηματοδότηση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που εφαρμόζουν χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Επανερχόμαστε και για μια ακόμη φορά τονίζουμε (και θα τονίζουμε) ότι αυτή η αντιλαϊκή πολιτική έχει οδηγήσει σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση το Νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Η υποχρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό και τα χάλια της γενικότερης υποδομής ταλαιπωρούν τους ασθενείς και τους συγγενείς τους, ταλαιπωρούν τους εργαζόμενους που καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες.

Τα χρόνια αυτά προβλήματα έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και έχουν θέσει ζήτημα ασφάλειας για τις εφημερίες και γενικότερα για τη λειτουργία του νοσοκομείου το οποίο καλύπτει, όπως είναι γνωστό, μια μεγάλη περιοχή, με διευρυμένες ανάγκες.

Όπως αναφέρει η Πρόεδρος της Ένωσης των Νοσοκομειακών Γιατρών Εύβοιας η κατάσταση είναι τραγική.

Η Παιδιατρική κλινική μένει κλειστή τις μισές ημέρες του μήνα λόγω έλλειψης Παιδιάτρων.

Υπάρχουν ελλείψεις σε Ακτινολόγους, Αναισθησιολόγους, Μαιευτήρες, γιατρούς άλλων ειδικοτήτων.

Οι παθολογικές κλινικές είναι ασφυκτικά γεμάτες και διασκορπίζουν ασθενείς σε άλλες κλινικές, ενώ αυξάνονται οι διακομιδές ασθενών στα νοσοκομεία της Αθήνας, που αντιμετωπίζουν κι αυτά οξυμένα προβλήματα.

Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και θέλουμε να τονίσουμε ότι η άμεση κάλυψη των αναγκών σε νοσηλευτικό προσωπικό και ιατρικό προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης είναι ζήτημα που συνδέεται με την ίδια τη ζωή και την ασφάλεια των ασθενών και δεν παίρνει άλλη αναβολή.

Όπως, αναβολή δεν παίρνει επίσης η ανέγερση νέου, σύγχρονου νοσοκομείου στη Χαλκίδα πλήρως στελεχωμένου και εξοπλισμένου, με σύγχρονα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, με δωρεάν υπηρεσίες για το λαό, χωρίς κανένα χαράτσι.

Τέλος στον εμπαιγμό. Η αντιλαϊκή πολιτική ρημάζει τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα ιατρεία των ασφαλιστικών ταμείων. Ανατρέπει τα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα των γιατρών και των νοσηλευτών, μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις. Και την ίδια ώρα χρηματοδοτεί πλουσιοπάροχα τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τα άλλα τμήματα του μεγάλου κεφαλαίου.

Η διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιου – δωρεάν συστήματος Υγείας που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες των εργατικών – λαϊκών οικογενειών είναι μεγάλη αναγκαιότητα που δεν μπορεί να τη μειώσει κανένας εκβιασμός, καμιά πρακτική παραπλάνησης.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την άμεση αντιμετώπιση των μεγάλων ελλείψεων του Νοσοκομείου της Χαλκίδας, την κατάργηση των χαρατσιών που επιβαρύνουν τους ασθενείς και την ανέγερση νέου νοσοκομείου;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *