Το Λιδορίκι επισκέφθηκε ο Κλέαρχος Περγαντάς

Συνέχεια περιοδειών και επαφών με τους φορείς της Στερεάς Ελλάδας, για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχο Περγαντά, που σήμερα επισκέφθηκε το Λιδορίκι Φωκίδας. Μαζί του ήταν η υποψήφια Αντπεριφερειάρχης κ. Γιώτα Γαζή και όλος ο Συνδυασμός της Φωκίδας κ.κ. Γιώτης Παναγιώτης, Δασκαλόπουλος Κων/νος, Καραγεώργου Δήμητρα, Λατσούδης Θανάσης, Μπεχλιβανίδης Παναγιώτης, Παπαϊωάννου Πανουργιάς.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Περγαντά, ο Δήμος Λιδορικίου, όπου έγινε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Κουλούλα και Δημοτικούς Συμβούλους. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν ζητήματα της περιοχής, με έμφαση στο περιβάλλον και στην ανάπτυξη.
Συγκεκριμένα τέθηκε το θέμα μελέτης και κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου και του βιολογικού καθαρισμού, προϋπολογισμού 30.000.000 €, που αποτελούν σημαντικές υποδομές περιβαλλοντικής προστασίας και διασφάλισης της δημόσιας υγείας. Ο κ. Περγαντάς δεσμεύτηκε για άμεσες παρεμβάσεις, αφού το συγκεκριμένο έργο αποτελεί προτεραιότητα στο πρόγραμμα «Περιβάλλον», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, και δεδομένου ότι η λίμνη του Μόρνου αποτελεί βασικό ταμιευτήρα νερού για την Αθήνα.
Η βελτίωση της περιβαλλοντικής κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή του Λιδορικίου και στη λίμνη του Μόρνου, μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για την τουριστική αξιοποίηση της ορεινής Φωκίδας, αφού τα Βαρδούσια και η Γκιώνα είναι από τους ελκυστικότερους προορισμούς της Ελλάδας. Στην κατεύθυνση της ανάπτυξης στην περιοχή θα συμβάλει και η βελτίωση της πρόσβασης με την προώθηση και ολοκλήρωση δυο σημαντικών έργων οδοποιίας : τους δρόμους Άμφισσα – Λιδορίκι και Λιδορίκι – Ευπάλιο.
Στη συνέχεια ο κ. Περγαντάς με το Συνδυασμό Φωκίδας επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Λιδορικίου, όπου έγινε συνάντηση με το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό. Άμεσες ανάγκες αναδείχτηκαν η λειτουργία Μικροβιολογικού, Παιδιατρικού, Οδοντιατρικού τμημάτων, η στελέχωση του Κέντρου, ενώ κορυφαία προτεραιότητα τέθηκε η ύπαρξη ασθενοφόρου για την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών.
Οι επισκέψεις και οι επαφές του Κλέαρχου Περγαντά, θα συνεχιστούν σε όλη τη Στερεά Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με φορείς και πολίτες και διαμορφώνοντας κλίμα τοπικής συμμετοχής στις αναπτυξιακές προτεραιότητες του τόπου.
   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *