Το αγκάθι της Φωκίδας



Η αντιπαράθεση που κυριαρχεί ιδιαίτερα για τον Δήμο της Άμφισσας με την μετωπική σύγκρουση μεταξύ των κ.κ. Φουσέκη και Παπαλάϊου δείχνει να έχει προεκτάσεις και στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων από την πλευρά του κ. Χειμάρα.

Η ένταση που επικρατεί ακόμη και στις σχέσεις μεταξύ των πολιτικών παραγόντων της περιοχής δεν έχει αφήσει πολλά περιθώρια στην υποψηφιότητα του Θανάση Χειμάρα να επεκταθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη προτείνει σε διάφορα στελέχη της περιοχής την θέση του αντιπεριφερειάρχη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εισπράξει θετικές απαντήσεις.

Ο κ. Χειμάρας θα επιθυμούσε να μην υπάρξει η συγκεκριμένη ένταση και μάλιστα σε κά- ποια φάση ζήτησε από τον μέχρι τώρα νομάρχη κ. ΝίκοΦουσέκη να είναι υποψήφιος μαζί του, εισπράττοντας αρνητική απάντηση. Να θυμίσουμε ότι ο νομάρχης Φωκίδας κ. Νίκος Φουσέκης ανακοινώθηκε και επίσημα από τη Ρηγίλλης ως υποψήφιος δήμαρχος Άμφισσας με τη στήριξη της Ν.Δ..

Πάντως οι τελευταίες πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι κατα- βάλλεται προσπάθεια έτσι ώστε να βρεθεί ένα πρόσωπο που θα μπορεί να ικανοποιεί όλες τις τά- σεις, πέρα και έξω από τις οποι-εσδήποτε αντιδράσεις, προκύψουν.

Καρπενήσι με Κ. Κοντογεώργο

Ο νομάρχης της Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος θα είναι πλέον υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον Θανάση Χειμάρα. Ήδη είναι θέμα χρόνου η επίσημη ανακοίνωσή του, ενώ πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι ο κ. Χειμάρας που εμπιστεύεται απόλυτα τον μέχρι σήμερα συνάδελφό του Κώστα Κοντογεώργο επιφυλάσσει και έναν ιδιαίτερο ρόλο τόσο στην προεκλογική περίοδο όσο και πολύ περισσότερο σε περίπτωση εκλογής. Εκείνο που κυριαρχεί σ’ αυτή την φάση στην Ευρυτανία είναι η σύνθεση του ψηφοδελτίου, έτσι ώστε να υπάρξει συμπόρευση με το μεγαλύτερο μέρος της κεντροδεξιάς και να μην υπάρξουν ρήγματα είτε προς το ΛΑ.Ο.Σ είτε ακόμα και κάποιοι από τους λίγους ανθρώπους του κ. Σαμαρά να νιώσουν ότι βρίσκονται στο περιθώριο. Σε κάθε περίπτωση προσπαθούν να ενεργοποιήσουν ένα εκλογικό δυναμικό έτσι ώστε να καταγραφεί όλη αυτή η κινητικότητα στην Ευρυτανία.

Βοιωτία

Μοναδικός στόχος που βάζει ο Θανάσης Χειμάρας για την περίπτωση του νομού της Βοιωτίας είναι να ενώσει τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ποντάρει μάλιστα σε δύο γεγονότα. Αν υπάρχει η υποψηφιότητα του Κλέαρχου Περγαντά θα προσπαθήσεινα εκφράσει τις κάθε λογής αντιθέσεις στην πολιτική του εκεί νομάρχη. Κατανοούν βέβαια οι επιτελείς του κ. Χειμάρα ότι τα περιθώρια θα είναι ιδιαίτερα στενά.

Αν βεβαίως υπάρχει υποψηφιότητα της Κατερίνας Μπατζελή θεωρούν ότι θα μπο- ρέσουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα, ποντάροντας κυρίως στην πολιτική του Υπουργείου απένα- ντι στα αγροτικά προϊόντα. Εκμεταλλευόμενοι ένα μαζικό αγρο- συνεταιριστικό κίνημα, θεωρούν ότι μπορούν να δημιουργήσουν εκείνες τις βάσεις που είναι απαραίτητες για τέτοιες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει γίνει πρόταση στον αναπληρωτή τομεάρχη του τομέα της αυτοδιοίκησης της Ν.Δ., τον πρώην βουλευτή κ. Ανδρέα Κουτσούμπα να κατέλθει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του κ. Χειμάρα σε αυτόν τον νομό και οι πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι κάτι τέτοιο αντιμετωπίζεται πολύ θετικά ακόμη και από τη Ρηγίλλης, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν άλλα δεδομένα μέχρι στιγμής. Πάντως τόσο ο κ. Χειμάρας όσο και το πολιτικό δυναμικό της περιοχής θα ήθελαν μια τέτοια εμπλοκή αφού αποδεσμεύει δυνάμεις για τις μελλοντικές εκλογές.

Γρίφος η Φθιώτιδα

Ανάμεσα σε τέσσερα ονόματα περιφέρονται οι υποψηφιότητες για την θέση του αντιπεριφερειάρχη στον νομό της Φθιώτιδας. Ο κ. Χειμάρας από την πλευρά του δείχνει προς το παρόν να κρατά αποστάσεις, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, τη συγκεκριμένη θέση την έχει προτείνει μέχρι σήμερα τόσο στον Νίκο Σταυρογιάννη, ο οποίος δεν απεδέχθη, όσο και στον Ηλία Καλλιώρα όπου επίσης δεν έγινε η πρότασή του δέκτη.

Πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι απευθύνθηκε και στον πρώην αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, τον κ. Παναγιώτη Φούρλα αλλά ο τελευταίος εντελώς ευγενικά αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή. Από ’κει και μετά έχει ξεκινήσει ένα σίριαλ και στο τραπέζι έχουν πέσει τα ονόματα του Δημήτρη Αρκιτσαίου, του προέδρου του νομαρχιακού συμβουλίου κ. Κώ- στα Κουτσογιαννακόπουλου, της αντινομάρχου κας Ελένης Τσεκούρα-Αμερικάνου και του δημάρχου Γοργοποτάμου Παναγιώτη Σπαθούλα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληρο- φορίες τίποτα δεν έχει καταλήξει ακόμη. Στελέχη της Ν.Δ. τόσο στη Φθιώτιδα όσο και στη Ρηγίλλης εκτιμούν ότι ο Δημήτρης Αρκιτσαίος απλά θα μπορούσε να συνθέσει σε επίπεδο συνδυασμού και ουσιαστικά να μεταφέρει σε άλλο επίπεδο το οποιοδήποτε πρόβλημα. Χαρακτηρίζεται μάλιστα από τα στελέχη της Ν.Δ. ως «ο άνθρωπος μη πρόβλημα» και υπογραμμίζουν ότι μια τέτοια κίνηση θα έχει θετική αντανάκλαση στον ΝεοΔημοκρατικό χώρο και είναι μια κίνηση αναγνώρισης των όσων έχει προσφέρει στη Ν.Δ..

Συγχρόνως δίδουν ένα χαρακτήρα ηθικής δικαίωσης αφού η Ν.Δ. ως κυβέρνηση δεν τον έχει αξιοποιήσει σε κάποια θέση. Από ’κει και μετά όμως, η αντιπαράθεση δείχνει να είναι ιδιαίτερα ισχυρή. Υπό την αίρεση ότι θα μπορούσε να προταθεί ένας άνθρωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γι’ αυτή την θέση έχει κατατεθεί η υποψηφιότητα του Δημάρχου Γοργοποτάμου Παναγιώτη Σπαθούλα, αλλά πληροφορίες από το επιτελείο του κ. Χειμάρα υπογραμμί- ζουν πως οι επεξεργασίες από την πλευρά της Ρηγίλλης βρίσκονται σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές, τη μεγάλη μάχη για την επικράτηση δίνουν ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος και η αντινομάρχης κ. Λένα Τσεκούρα- Αμερικάνου. Ο κ. Χειμάρας από την πλευρά του μιλά για πολύ καλούς συνεργάτες, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχει μια κινητικότητα κυρίως από τοπικά στελέχη για την υποψηφιότητα της κας. Λένας Τσεκούρα- Αμερικάνου.

Πάντως στα κεντρικά όργανα στη Ρηγίλλης εκείνο το οποίο ακού- γεται συνεχώς είναι το όνομα του προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ο οποίος δείχνει να έχει κάποιες επαφές απευθείας με το περιβάλλον του κ. Σαμαρά. Άλλωστε είναι γνωστές και οι σχέσεις του με τον μηχανισμό του κ. Σαμαρά πολύ πριν από τις πρόσφατες εκλογές για την ηγεσία της Ν.Δ..

Πηγές από την Αθήνα σημειώνουν πως αυτή την κούρσα «θα την κερδίσει ο κ. Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος». Σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες θα πρέπει να υπο- γραμμίσουμε ότι ιδιαίτερα ο κ. Χει- μάρας θεωρεί ότι από τη Φθιώτιδα θα μετέχουν στο ψηφοδέλτιο η κα Μακρή Θεοδώρου, ο Δημήτρης Αργυρίου, ο Δημήτρης Ανέστης, ο Περικλής Καραΐσκος και η Σταυρούλα Καραγκούνη μαζί με την Λένα Τσεκούρα-Αμερικάνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *