την 1η Ιουλίου οι αρμοδιότητες…

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι 13 Περιφερειάρχες μετά την σημερινή πολύωρη συνάντηση τους με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  κ. Γ. Ραγκούση και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε.

Ο κ. Ραγκούσης διαβεβαίωσε τους 13 Περιφερειάρχες ότι έχει δώσει σαφή εντολή προς τους Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης να έχουν στενή συνεργασία και την σύμφωνη γνώμη για όλες τις αρμοδιότητες που διαχειρίζονται αυτή την στιγμή – όπως το ΕΣΠΑ – και πρόκειται να μεταβιβασθούν από την 1η Ιουλίου στους Περιφερειάρχες.

Συμφωνήθηκε η σύσταση Mικτής Επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν Περιφερειάρχες και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προκειμένου να δίνονται άμεσες λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά κατά την εφαρμογή του «Καλλικράτη».

Αμέσως μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Σγουρός δήλωσε: «Συναντηθήκαμε σήμερα οι 13 Αιρετοί Περιφερειάρχες με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  κ. Γ. Ραγκούση, προκειμένου να συζητήσουμε θεσμικά, διοικητικά και οικονομικά θέματα που αφορούν στην Ένωση Περιφερειών. Ο νέος θεσμός θέλει τον Περιφερειάρχη σε ρόλο αποφασιστικό και διεκδικητικό, συμμέτοχο στην επίλυση των μεγάλων και σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες όλης της χώρας. Οι συναντήσεις αυτές είναι χρήσιμες γιατί μας βοηθούν όλους να στήσουμε αυτό το νέο θεσμό που έχουν ανάγκη οι πολίτες. Παράλληλα σήμερα μπορούμε να πούμε ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα θα συναντιόμαστε και οι 13 Περιφερειάρχες μαζί με στελέχη του Υπουργείου και τον ίδιο τον Υπουργό για να επιλύουμε προβλήματα τα οποία ανακύπτουν καθημερινά».

Τέλος οι 13 Περιφερειάρχες στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΝ.Π.Ε. αποφάσισαν ομόφωνα τη διεξαγωγή ημερίδας με θέμα τη «Διαχείριση απορριμμάτων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *