ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ Ο ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ….

O υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κλέαρχος Περγαντάς συνέχισε σήμερα τις επαφές με φορείς και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης στην Εύβοια συναντώντας τους προέδρους και τα διοικητικά συμβούλια της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, του Εμπορικού συλλόγου Χαλκίδας, του Λιμενικού Ταμείου, ενώ επισκέφθηκε και τον Δήμαρχο Χαλκιδέων.
Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών
Ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σταύρος Μπαμπατσούλης ενημερώνοντας τον κύριο Περγαντά για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα επιτύχει ως αιρετός Περιφερειάρχης έχοντας ως παρακαταθήκη δυο επιτυχημένες Νομαρχιακές Θητείες.
Τόνισε ότι από το 2006 και μετά οι αγρότες έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα και έθεσε μεταξύ άλλων το ζήτημα των ρητινοκαλιεργητών και την εμπλοκή των φωτοβολταϊκών για τους αγρότες.
Ως βασικές προτεραιότητες του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου για τους αγρότες ζήτησε «νερά για άρδευση και χρήσεις γης»
 Για το πρόβλημα περιορισμών που έχουν τεθεί αναφορικά με τα φωτοβολταϊκά πάρκα ο Κ. Περγαντάς τόνισε ότι μπορούν να ξεπεραστούν με δεδομένο ότι ο αριθμός των αγροτών που θέλουν να συμμετέχουν δεν είναι πολύ μεγάλος. (περίπου εκατό έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον στην Εύβοια) και πρόσθεσε:
«Ο αγρότης όμως δεν πρόκειται να σωθεί από τα φωτοβολταϊκά Πάρκα, για να μπορέσει να επιβιώσει χρειάζεται χαμηλά κόστη παραγωγής τα οποία επιτυγχάνονται με έργα υποδομής όπως φράγματα (π.χ. φράγμα Ψαχνών), Αναδασμοί, δρόμοι, γέφυρες κλπ. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι μέσα από το νέο του ρόλο στην Περιφέρεια και σε συνεργασία με τους φορείς θα λυθούν σημαντικά ζητήματα του πρωτογενούς τομέα.
Παρόντα στη σύσκεψη ήταν όλα τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου. Σπύρος Σταματίου(Αιδηψός),Νίκος Φερές(Αλιβέρι), Γιάννης Καπόλος(Ιστιαία),Σωτήρης Μπενέτος (Ερέτρια), Νίκανδρος Αναγνώστου (Μαντούδι) και ο Δαβίδ Σταματονικολός εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδος
Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Χαλκίδας Βασίλης Αρμόνης ζήτησε από τον Κ. Περγαντά να προχωρήσει το θέμα της δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας και το Λιμάνι της πόλης. Πρόσθεσε ότι πρέπει να ενισχυθεί η πολύ σημαντική προσπάθεια που έχει καταβάλει η νομαρχία για το οδικό δίκτυο και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του Παρεμπορίου και της κινέζικης αγοράς με παράλληλη πίεση προς πάσα κατεύθυνση για ρευστότητα  στις επιχειρήσεις.
Ο κ. Περγαντάς είπε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του εμπορικού συλλόγου από τη συνεργασία του ως Νομάρχης με όλους τους φορείς και στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων , με πίεση προς τις τράπεζες ώστε να το επιταχύνουν.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν από τον εμπορικό σύλλογο ο Αντιπρόεδρος Νίκος Γεωργάτος, ο Γεν, Γραμματέας Παναγιώτης Γεωργίου και τα μέλη Βούλα Αγιοστρατίτη (Πρόεδρος και της Ομοσπονδίας), Γιάννης Ντόκος, Μάχη Κολούτσου,Σωτήρης Κεχαγιάς.
Δήμος Χαλκιδέων
Με το δήμαρχο Χαλκιδέων Θανάση Ζεμπίλη ο κ. Περγαντάς συζήτησαν τις δυνατότητες αξιοποίησης του Εδικού Αναπτυξιακού προγράμματος της Περιφέρειας ενώ από την πλευρά του Δημάρχου ως πρώτη προτεραιότητα τέθηκε το ζήτημα της Παράκαμψης Χαλκίδας με το ενδεχόμενο ένταξης δεύτερης υψηλής γέφυρας.
Λιμενικό Ταμείο
 Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θανάσης Τσέργας ενημέρωσε τον κ. Περγαντά για την προσπάθεια που έχει συντονισμένα καταβληθεί με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τη συνδρομή του υπουργείου Ναυτιλίας για τη μεταφορά του Λιμανιού Χαλκίδας και τη δημιουργία ΝΑ-ΒΙΠΕ στη βοιωτική πλευρά της Χαλκίδας..
Παρέδωσε τον φάκελο με τον πλήρη σχεδιασμό της πρότασης (η προμελέτη είναι έτοιμη) τόνισε ότι με τη συνδρομή υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου έχουν βρεθεί επενδυτές και αναμένονται τουλάχιστον χίλιες θέσεις εργασίας με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα δύο χρόνια εφόσον υπάρχουν έτοιμα, η σιδηροδρομική γραμμή, το οδικό δίκτυο και το λιμάνι..
Ο κύριος Περγαντάς δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει προς πάσα κατεύθυνση για την επιτυχία του συγκεκριμένου εγχειρήματος τονίζοντας ότι χρειάζονται συμφωνίες τοπικές και ευρύτερες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *