Ο Συμεών στο Υπουργείο Πολιτισμού για την ανέγερση Αρχαιολογικού Μουσείου Βόρειας Εύβοιας

Το θέμα της ανέγερσης Αρχαιολογικού Μουσείου Βόρειας Εύβοιας στους Ωρεούς θέτει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού στις 10 Νοεμβρίου 2010, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ευβοίας Συμεών Κεδίκογλου.

Ο βουλευτής επισημαίνει αρχικά ότι στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας υπάρχει σημαντικό πολιτιστικό απόθεμα που το συνθέτουν αρχαιολογικά ευρήματα από την παλαιολιθική εποχή έως και τους Βυζαντινούς χρόνους και τονίζει ότι η αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της και η ίδρυση Αρχαιολογικού Μουσείου είναι ζωτικής σημασίας για την τουριστική αλλά και ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.

Επιπλέον, παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία προς το Υπουργείο που αποδεικνύουν ότι παλαιότερες ηγεσίες του στο παρελθόν έχουν λάβει αποφάσεις για τη λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου και απευθύνει τα εξής ερωτήματα προς τη σημερινή ηγεσία:

1. Ποια είναι η θέση του Υπουργείου για την ίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Βόρειας Εύβοιας στους Ωρεούς και αν διατίθεται να το προχωρήσει;

2. Αν μπορεί το έργο να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης και ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν σε αυτή την κατεύθυνση.

3. Τέλος, δεδομένου ότι οι δημοτικές αρχές έχουν προτείνει εναλλακτικές προτάσεις ως προς την εξεύρεση του χώρου που θα στεγάσει το Μουσείο, αναζητά ενημέρωση για την τοποθέτηση του Υπουργείου ως προς αυτές τις εναλλακτικές προτάσεις.

Ο κ. Κεδίκογλου αναγνωρίζοντας τη στενή σχέση του Πολιτισμού με τον Τουρισμό αναγνωρίζει την ίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Βόρειας Εύβοιας ως ένα σημαντικό και μεγάλο βήμα για την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής και αναμένει με έντονο ενδιαφέρον την ενημέρωση από το Υπουργείο, που θα καθορίσει τις επόμενες ενέργειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *