Ο Συμεών για την Ηλεκτρομηχανική:Το πόρισμα της μελέτης, θα είναι δεσμευτικό και από αυτό θα κριθεί το μέλλον του εργοστασίου.

Το θέμα του εργοστασίου της Ηλεκτρομηχανικής απασχολεί εδώ και καιρό το νομό μας και πρωτίστως τους εργαζομένους σε αυτό. Είναι λογικό η έκδηλη ανησυχία τους να αυξάνεται σε περίοδο δημοσιονομικής κρίσης, όπως η σημερινή, τη στιγμή μάλιστα που για την περιστολή δαπανών καταργούνται πολλοί κρατικοί οργανισμοί. Προς άρση του καθεστώτος της αβεβαιότητας και των φημών που επικρατεί, ο βουλευτής ζήτησε ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός κ. Μπεγλίτης τον ενημέρωσε ότι είναι γεγονός ότι έγιναν πολλές προσπάθειες για να εξευρεθούν παραγγελίες που θα ενίσχυαν τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Δυστυχώς όμως, αυτές μέχρι και σήμερα δεν καρποφόρησαν. Το Υπουργείο Άμυνας μέσα στο γενικό οικονομικό πλαίσιο και σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, προχωρά σε μελέτη σχετικά με την προοπτική και τη βιωσιμότητα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, θυγατρική της οποίας είναι η Ηλεκτρομηχανική.

Το πόρισμα της μελέτης, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε, θα είναι δεσμευτικό και από αυτό θα κριθεί το μέλλον του εργοστασίου. Στην περίπτωση που επιλεγεί το απευκταίο, όσον δε αφορά τις θέσεις των εργαζομένων, στο οποίο εξάλλου επικεντρώνεται το ενδιαφέρον του κ. Κεδίκογλου, θα ακολουθηθεί αυτό που έχει αποφασισθεί στο πλαίσιο της γενικής πολιτικής: δηλαδή, οι μόνιμοι αορίστου χρόνου θα μεταταγούν, ενώ οι συμβασιούχοι, που στην περίπτωση όμως της Ηλεκτρομηχανικής δεν υπάρχουν, θα σταματήσουν να εργάζονται.

Ο βουλευτής παρακολουθεί στενά το θέμα ενημερώνοντας πάντοτε ανοικτά και με ειλικρίνεια τους εργαζόμενους, καθώς θεωρεί ότι η γνώση της κατάστασης και η αλήθεια είναι προτιμότερες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *