ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ…..

Κλιμάκιο της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Βουλευτή Εύβοιας και υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, και τη Μαρία Φούρλη Γραμματέα της οργάνωσης Εύβοιας της ΚΝΕ και υποψήφια δήμαρχο του δήμου Μεσσαπίων επισκέφτηκε τα σφαγεία της Κελαϊδίτης ΕΠΕ και του Κελαϊδίτη ΑΕ στην Κεντρική Εύβοια, το εργοστάσιο μετάλλου ΒΕΤ και την Φαρμακοβιομηχανία Γκαλένικα, έξω από τη Χαλκίδα, κάνοντας ουσιαστική συζήτηση με δεκάδες εργαζομένους, με τους οποίους έχει αναπτυχθεί μια πολύχρονη, δοκιμασμένη σχέση.
Στις ομιλίες στους χώρους δουλειάς ο Γιώργος Μαρίνος έθεσε, μεταξύ των άλλων και τα εξής ζητήματα:
«Οι εξελίξεις δεν επιτρέπουν λάθος επιλογές. Η επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Ευρωπαϊκής Ένωσης, των δυνάμεων του κεφαλαίου έχει έναν κεντρικό στόχο: Να φορτώσει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους, να κάνει φτηνότερη την εργατική τάξη για να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι Βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και τα άλλα τμήματα της πλουτοκρατίας, να γίνουν οι επιχειρήσεις του πιο κερδοφόρες και ανταγωνιστικές πατώντας πάνω στα πτώματα των δικαιωμάτων, εντείνοντας τη δική σας εκμετάλλευση.
Το βλέπετε καθημερινά, στις συνθήκες της κρίσης γίνονται ακόμα πιο επιθετικοί, απολύουν, κόβουν μισθούς και συντάξεις, ανατρέπουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και εδώ δεν χωράει υποχώρηση, δεν χωράει συμβιβασμός γιατί μια τέτοια στάση τους αποθρασύνει, τους κάνει πιο επιθετικούς και επικίνδυνους.
Η στάση της κυβέρνησης, η αποτελεσματική απάντηση, η απάντηση που φοβούνται είναι: Καθημερινή δράση με το ΠΑΜΕ, με τις ταξικές δυνάμεις, ψήφος, δύναμη στη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και στο ΚΚΕ.
Καταδίκη των εκμεταλλευτών και των πολιτικών τους εκπροσώπων, καταδίκη των συνδυασμών που στηρίζουν όλα τα χρόνια την αντεργατική πολιτική και ενίσχυση του ΚΚΕ που παλεύει για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, για την ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής τάξης, στη δουλειά, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στη μόρφωση των παιδιών, στη λαϊκή κατοικία, στο καθαρό περιβάλλον, στην προστασία από τις πλημμύρες, τις φωτιές, για όλα τα προβλήματα.
Αυτή η αποφασιστική στάση αντιστοιχεί στα εργατικά συμφέροντα κι αυτό επιβάλλεται να εκφραστεί στις εκλογές του Νοέμβρη και σε κάθε πολιτική μάχη.
Οι άλλοι συνδυασμοί λένε με πονηριά: Μα τώρα είναι τοπικές εκλογές, δεν είναι βουλευτικές. Κοροϊδεύουν το λαό, για να του κλέψουν την ψήφο.
Το βράδυ των εκλογών θα μετράνε τους πράσινους και μπλε δήμους και Περιφέρειες και θα ανταλλάσουν συγχαρητήρια με τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Μην τους δίνετε αυτή τη χαρά. Γιατί η δική τους χαρά θα φέρει σε σας περισσότερα βάσανα και στεναχώριες.
Καθημερινά αποδεικνύεται ότι οι αντεργατικές δυνάμεις είναι σε ένα μπλοκ.
ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και οι συνδυασμοί τους, οι δικοί τους δήμαρχοι και νομάρχες, μαζί με τα κάθε λογής αναχώματα. Και όλοι αυτοί μαζί με τους επιχειρηματίες που τους στηρίζουν για να κάνουν τις δουλειές τους.
Να γίνεται πιο αυστηροί και απαιτητικοί.
Που ήταν αυτοί που ζητάνε την ψήφο σας όταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καταργούσαν τα δικά σας δικαιώματα, σας απειλούσαν οι εργοδότες, σας απέλυαν;
Ήταν μαζί με την αντιλαϊκή πολιτική και τους εργοδότες, υποστηριχτές της κερδοφορίας τους.
Έχετε πείρα, έχετε ψηθεί από μικρή ηλικία και το λάθος δεν συχωριέται.
Ο εργαζόμενος στα σφαγεία και στα χοιροστάσια δεν μπορεί να ψηφίσει το συνδυασμό που στηρίζει ο εργοδότης. Ούτε ο μεταλλεργάτης και εργαζόμενος στη φαρμακοβιομηχανία μπορεί να επιλέξει το συνδυασμό που στηρίζει το «αφεντικό».
Η ταξική σας θέση οδηγεί σε έναν και μοναδικό δρόμο. Τώρα και πάντα με το ΚΚΕ και το συνδυασμό που στηρίζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *