ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ.!

Επειδή η περίοδος την οποία βιώνουμε είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη, όλοι μας θα πρέπει, με το καλύτερο τρόπο,  να χρησιμοποιήσουμε το εναπομείναν εισόδημα με προγραμματισμένες και συνετές επιλογές.

Στηρίζουμε την προσπάθεια όλων των καταναλωτών, για σωστές αγορές γι' αυτό παραθέτουμε μερικές οδηγίες προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ.!

1.     Να Ιεραρχούν τις άμεσες ανάγκες τους, βγαίνοντας με λίστα προϊόντων στα καταστήματα.

2.     Σύγκριση τιμών και ποιότητας , σε ομοειδή προϊόντα.

3.     Εξετάζουμε προσεχτικά τις "προσφορές"  και προσέχουμε η τιμή της προσφοράς να είναι και στην απόδειξη.

4.     Να ελέγχουν ημερομηνίες παραγωγής και λήξης .

5.     ΑΓΟΡΑΖΩ ΑΣΦΑΛΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, προσέχουμε να φέρουν την σήμανση CE βάσει της οποίας ο κατασκευαστής μας γνωρίζει ότι παρέχει την ασφάλεια στο εν λόγο παιχνίδι, και να έχουν οδηγίες στα Ελληνικά.

6.     Προτιμούμε τις τοπικές επιχειρήσεις και τα καλά Ελληνικά προϊόντα.

7.     Είμαστε προσεχτικοί στην σφραγίδα των κρεάτων.!

      σε όλα τα σφάγια υπάρχουν σφραγίδες που υποδηλώνουν τη χώρα

     γέννησης κάθε ζώου,  Ζώα που γεννήθηκαν και εσφάγησαν στην Ελλάδα,

     φέρουν σφραγίδες χρώματος τυρκουάζ, και η  μία σφραγίδα αναγράφει την

     λέξη «ΕΛΛΑΣ». Ζώα που γεννήθηκαν σε τρίτες χώρες ( δηλαδή εκτός Ε.Ε. ) και εσφάγησαν στην Ελλάδα, όλες οι σφραγίδες είναι χρώματος τυρκουάζ και μία σφραγίδα χρώματος καστανού με το όνομα της χώρας γέννησης.

     Ζώα που γεννήθηκαν στην Ε.Ε. και εσφάγισαν σε ελληνικό σφαγείο όλες οι   σφραγίδες είναι χρώματος τυρκουάζ και μία σφραγίδα ιδίου χρώματος με το όνομα της χώρας γέννησης.

8.     Για την αγορά της Γαλοπούλας οι καταναλωτές πρέπει να ελέγχουν την ημερομηνία που αναγράφεται για την κατανάλωσή της. Μιας καλής ποιότητας γαλοπούλα πρέπει να έχει ομοιόμορφο χρώμα και δεν πρέπει να έχει υπολείμματα φτερών, μώλωπες, κοψίματα και σπασμένα κόκαλα.

9.     Ζητάμε και λαμβάνουμε αποδείξεις για όλα τα αγαθά, ο  ΦΠΑ που περιέχουν οι τιμές, μόνο με την απόδειξη θα πάει στο προορισμό του.

10.  Προσέχουμε τις συναλλαγές μας και τα χρήματά μας, σε λαϊκές και σε χώρους συνωστισμού γιατί κυκλοφορούν …επιτήδειοι.!

Τέλος ζητάμε άμεσα οι τιμές  των προϊόντων(καφέδες, αναψυκτικά, χυμούς κ.λ.π.)  που πωλούν τα καταστήματα της παραλίας της Χαλκίδας να μειωθούν τουλάχιστον κατά 30% όπως και τα αντίστοιχα ενοίκια των καταστημάτων.

 Έχουν δικαίωμα στην παραλία όλοι οι πολίτες.!  

 

Η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας σας εύχεται η Γέννησή Του να σας φέρει Υγεία, Αγάπη, Ελπίδα και διάθεση για αγώνα, ώστε να βγούμε νικητές από τον άνισο, αλλά δίκαιο  αγώνα κατά των «αγορών», των κερδοσκόπων, των τοκογλύφων και των χρηματοπιστωτικών «ιδρυμάτων».!

Πάντα στην σκέψη μας, ας είναι,  όχι μόνο αυτές τις μέρες,  οι συνάνθρωποί μας που έχουν περισσότερη ανάγκη από εμάς.!

Διεκδικούμε ισχυρό Δίκτυ κοινωνικής προστασίας σε ομάδες πολιτών που κτυπιούνται από την αναλγησία των κυβερνώντων «επιτηρητών».! 

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *