Καρκαλέτσης: Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις στην Αυλίδα

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις στην Αυλίδα, για τη δημιουργία κέντρου λαθρομεταναστών στη Ριτσώνα, ο αντιπρόεδρος της Ν.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ. στην Εύβοια και πολιτευτής του νομού Σταύρος Καρκαλέτσης δήλωσε:
“Δικαιολογημένα ξεσηκώνονται οι κάτοικοι αλλά να καταλάβουμε όλοι πως πρέπει να κατατεθούν προτάσεις. Και λύσεις. Αυτό που διατυπώνουν τα άλλα κόμματα, είναι εκθέσεις ιδεών και ευχολόγια.
Μακάρι να μπορούσε να καταπολεμηθεί η φτώχεια στον τρίτο κόσμο, όπως προτείνουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, και να μην φθάνουν εδώ καραβιές εξαθλιωμένων. Πιστεύει όμως κάποιος λογικός άνθρωπος πως η γεμάτη προβλήματα Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων ψυχών, θα φτιάξει και θα χορτάσει τον υπόλοιπο κόσμο; Και μέχρι να γίνει αυτό (ουτοπία βεβαίως), τι θα κάνουμε σύυντροφοι της Αριστεράς; Ανοιχτά σύνορα και νομιμοποιήσεις όλων, όπως ζητάτε; Μα θα έρθουν και νέοι, πολύ περισσότεροι…
Μακάρι να μπορούσε να υπάρξει κοινή ευρωπαική πολιτική για τη λαθρομετανάστευση, όπως ζητούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πετώντας το μπαλάκι στους Ευρωπαίους. Μέχρι να γίνει όμως κάτι τέτοιο (αν ποτέ γίνει); Θυμίζω πως η Ε.Ε. παλεύει εδώ και 20 χρόνια να αποκτήσει κοινή πολιτική άμυνας και είναι ακόμα στα χαρτιά.
Καλά λοιπόν τα ωραία λόγια, ή να περιμένουμε από την Ευρώπη να κάνει κάτι, μέχρι τότε όμως και πριν η κατάσταση μεταπέσει σε ανεξέλεγκτη: Ποσόστωση αλλοδαπών στη χώρα μας. Να αποφασίσουμε εμείς πόσους χρειαζόμαστε. Νόμιμους και τακτοποιημένους. Και απέλαση τώρα όλων όσων είναι παράνομοι, με πρώτους τους έχοντες ποινικό μητρώο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *