ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ Β’ ΓΥΡΟ……



«Θανάση θα τα πούμε για το 2ο γύρο» ήταν η απάντηση που έδωσε τηνΤετάρτη το βράδυ ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης στο Νoμάρχη Φθιώτιδας αρνούμενος σε αυτή τη φάση να στηρίξει την υποψηφιότητά του για Περιφερειάρχη.

Συγχρόνως από χθες το μεσημέρι άρχισαν οι προετοιμασίες κατάρτισης ψηφοδελτίου με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. κ. Νίκο Παπανδρέου.

Αναλυτικότερα, μπορεί να είχε δημιουργηθεί κλίμα για περίπου διαδικαστική συνάντηση ωστόσο όμως ο κ. Καρατζαφέρης μέτρησε εντελώς διαφορετικά τα πράγματα.

Πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι η άρνηση του κ. Καρατζαφέρη ήταν περίπου καθοριστική από χθες το μεσημέρι αφού έγκυρες πηγές σημειώνουν ότι είχε πάρει τις αποφάσεις του ακόμη και με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Θανάση Χειμάρα από τη Ν.Δ..

Έγκυρες πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Καρατζαφέρης δεν θα είχε αντίρρηση στην υποψηφιότητα του Θανάση Χειμάρα αλλά «καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι ζυμώσεις που προηγήθηκαν και οι οποίες δημιουργούσαν την αίσθηση ότι σύρετε από κάποιες υποψηφιότητες της Ν.Δ.» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει πηγή που είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον κ. Καρατζαφέρη.

Από την πλευρά της Νομαρχίας αποφεύχθηκε το οποιοδήποτε σχόλιο απέναντι στα συγκεκριμένα ζητήματα που δημιουργήθηκαν μετά τη συνάντηση Χειμάρα – Καρατζαφέρη. Χθες το απόγευμα ωστόσο οι πηγές της Νομαρχίας προσπαθούσαν να δημιουργή-σουν την αίσθηση πως «ίσως και να μην ήταν η καλύτερη των επιλογών μια συνεργασία σε αυτή τηφάση…»θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καλλιεργήσουν μια διαφορετική άποψη, ότι δηλαδή «… ίσως έτσι να είναι καλύτερα».

Ετοιμάζει ψηφοδέλτιο

Έγκυρες πηγές υπογραμμίζουν πως ήδη δόθηκε το πράσινο φως από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ στο Νίκο Παπανδρέου να προχωρήσει στη συγκρότηση ψηφοδελτίου στο οποίο οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι θα είναι ο ίδιος επικεφαλής. Παράλληλα πηγές σημειώνουν ότι από χθες το βράδυ ειδοποιήθηκαν τα κομματικά στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ στη Φθιώτιδα να προχωρήσουν σε αναζήτηση προσώπων που θα μπορέσουν να μετέχουν στο ψηφοδέλτιο που θα συγκροτηθεί. Μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος στις Λιβανάτες φέρεται να είχε και συναντήσεις με κομματικά στελέχη έτσι ώστε μέχρι το Σάββατο που θα βρί- σκεται στο κτήμα του στις Λιβανάτες να ξεκαθαρίσει και το τοπίο στην περιοχή.

Τι μεσολάβησε

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές εκείνο το οποίο δείχνει να καθόρισε τις κινήσεις του ΛΑ.Ο.Σ δεν είναι τόσο η πίεση που ασκήθηκε από τα κομματικά στελέχη για αυτόνομη παρουσία στις εκλογές, όσο πολύ περισσότερο η αναλυτική δια- φοροποίηση του κ. Καρατζαφέρη από τη Ν.Δ..

Όπως εκτιμούν παράγοντες του ΛΑ.Ο.Σ. «ο κ. Καρατζαφέρης κατάλαβε ότι παί- χτηκε ένα περίεργο παιχνίδι ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το χρόνο που επέλεξε η Ν.Δ. να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του κ. Χειμάρα».

Διευκρινίζουν μάλιστα με ιδιαίτερη σαφήνεια πως «υπήρξε σπουδή να επισπεύσουν την ανακοίνωση απλά και μόνο για να παρουσιάσουν ότι έρχεται πίσω τους ο ΛΑ.Ο.Σ….

Κάτι τέτοιο δημιουργεί εντελώςστρεβλή εικόνα από τις πραγματικές πολιτικές συνθήκες….».Μάλιστα οι ίδιες πηγές δίνουν ιδιαίτερο βάρος στη δήλωση που έκανε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στα Καμένα Βούρλα και υποστηρίζουν ότι «είχε πάρει τις αποφάσεις του πριν την συγκεκριμένη συνάντηση».

Υπενθυμίζουν μάλιστα τη δήλωσή του σύμφωνα με την οποία έκανε λόγο για «αγκυλώσεις της Ρηγίλλης…». Πάντως πηγές που γνωρίζουν πολύ καλά τις εξελίξεις μέσα στο ΛΑ.Ο.Σ. άφησαν να εννοηθεί πως «όλα παραμένουν ανοιχτά σε ενδεχόμενο 2ου γύρου» κάτι το οποίο ταυτίζεται πλήρως και με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει και το περιβάλλον του Θανάση Χειμάρα τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *