η Νομαρχία για το ΕΦΕΤΕΙΟ…

 Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Εύβοιας στην τελευταία συνεδρίασή του, συζήτησε το θέμα της ίδρυσης του Εφετείου στη Χαλκίδα και στις άλλες περιοχές της χώρας.

 Εξέφρασε την ανησυχία του για την καθυστέρηση της προώθησης των Προεδρικών Διαταγμάτων για την ίδρυση του Εφετείου από το Υπουργείο Οικονομικών ενώ οι συνθήκες είναι ώριμες για αυτό.

 Η οικονομική επιβάρυνση από τη λειτουργία του Εφετείου στη Χαλκίδα είναι ελάχιστη, αφού η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας έχει διαθέσει ήδη τον αναγκαίο χώρο όπως και το αναγκαίο διοικητικό προσωπικό, το οποίο έχει εκδηλώσει την επιθυμία να μετακινηθεί στο Εφετείο για να συμπληρωθεί ο αναγκαίος αριθμός των εργαζομένων.

 Ο αριθμός των Δικαστών που απαιτούνται θα είναι όπως και σήμερα, στην μεταβατική έδρα, από τους υπηρετούντες στο Εφετείο Αθηνών, οι οποίοι θα αναλάβουν τις υποθέσεις των Πρωτοδικείων Χαλκίδας και Θήβας με αντίστοιχη μείωση του φόρτου εργασίας στην Αθήνα.

 Το Νομαρχιακό Συμβούλιο ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να προωθήσει τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων για την ίδρυση των εφετείων.

 Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι το όφελος θα είναι μεγάλο από τη μείωση των μετακινήσεων των πολιτών στο Λεκανοπέδιο και παράλληλα η ίδρυση του Εφετείου στην Εύβοια θα έχει ως συνέπεια την καλύτερη και ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *