ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Εύβοιας Συμεών Κεδίκογλου στην Υπουργό Παιδείας την Τετάρτη 16 Ιουνίου για τα πλάνα του υπουργείου σχετικά με το ΤΕΙ Χαλκίδας, το οποίο αποτελεί οργανικό παράγοντα σε οικονομικό, κοινωνικό και αναπτυξιακό επίπεδο για την περιοχή.

Ο βουλευτής ζητάει ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις ανέγερσης του Τμήματος Αυτοματισμού και του κτιρίου Αμφιθεάτρου καθώς και γενικότερα για τις προθέσεις και τα σχέδια του Υπουργείου για τη λειτουργία του ΤΕΙ Χαλκίδας.

Υ.Γ.: ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς το Υπουργείο Παιδείας

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Θέμα: ΤΕΙ Χαλκίδας – Ανοικοδόμηση του κτιρίου του Τμήματος Αυτοματισμού και του κτιρίου Αμφιθεάτρου

Κυρία Υπουργέ,
Το ΤΕΙ Χαλκίδας ιδρύθηκε και εδρεύει στα Ψαχνά Ευβοίας από το έτος 1980. Αποτελείται από 7 τμήματα: Αυτοματισμού, Διοίκησης, Επιχειρήσεων, Διοίκησης συστ. Εφοδιασμού, Ηλεκτρολογίας, Λογιστικής, Μηχανολογίας και Τεχνολογίας Αεροσκαφών. Λειτουργεί φοιτητική εστία, όπου διαμένουν 400 φοιτητές, ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, κυλικείο και εστιατόριο. Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Μεσσαπίων, είναι εγγεγραμμένοι 14.000 φοιτητές και σπουδάζουν 12.000. Στα Ψαχνά, πρωτεύουσα του δήμου Μεσσαπίων, και στην Καστέλλα διαμένουν 4.000 φοιτητές.
Σύμφωνα με στοιχεία από το Δήμο Μεσσαπίων, με τη Συλλογική Απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την ανέγερση κτιρίων ΤΕΙ στα Ψαχνά, έχει δεσμευτεί πίστωση από τον κρατικό προϋπολογισμό και συγκεκριμένα στον υπ’ αριθ. Κωδικό: 2001ΣΕ04300014 για ανέγερση τμήματος αυτοματισμού με δέσμευση 2.934.000 ευρώ και στον υπ.αριθ. Κωδικό: 2001ΣΕ04300015 για ανέγερση αμφιθεάτρου και κτιρίων Διοίκησης με δεσμευμένη πίστωση ύψους 3.434.000 ευρώ.
Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) Α.Ε. με το υπ’ αριθ. ΕΓ 34-00/2657 / 13 – 3- 2008 έγγραφό του αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε η χωροθέτηση των κτιρίων και οι προμελέτες των κτιρίων θα έχουν διαβιβαστεί για έγκριση στο ΤΕΙ ως τις 28-3-08. Ο Δήμος με το υπ’αριθ. 5657/16-5-2008 έγγραφό του διαβίβασε την εδαφοτεχνική-γεωτεχνική μελέτη που αφορά το έργο: «Ανέγερση νέων τμημάτων στο ΤΕΙ Χαλκίδας» στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και αναμένει τις περαιτέρω ενέργειές του για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.
Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε:
1. Για ποιο λόγο δεν έχει ξεκινήσει η ανοικοδόμηση του κτιρίου του Τμήματος Αυτοματισμού και του κτιρίου Αμφιθεάτρου και τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο σχετικά;
2. Υπάρχει κάποιο σχέδιο ή αποφάσεις του Υπουργείου που επηρεάζουν τη λειτουργία του ΤΕΙ Χαλκίδας, όπως μεταφορά τμημάτων του σε ΤΕΙ άλλων πόλεων;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *