ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ..ΜΠΑΧΑΛΟ!!!

Η «αυτοκαταστροφική» στάση του Π. Αναστασιάδη και οι «φιλοδοξίες» των… επιγόνων της παράταξης έχουν στην κυριολεξία «διαλύσει» την Αξιωματική αντιπολίτευση του Δημοτικού συμβουλίου της Ν. Αρτάκης, που μαζί με την «παραπαίουσα» Δημοτική Αρχή (λόγω έλλειψης πλειοψηφίας) μόνο προβλήματα θα δημιουργήσουν ενώ ταυτόχρονα «ανοίγουν την όρεξη» για εμφάνιση νέων σχημάτων.
Η «χρεοκοπία» του Δήμου που με δυσκολία «τα βγάζει πέρα» αλλά και των συγγενών Δημοτικών επιχειρήσεων, η ανυπαρξία έργων (εκτός από αυτά που εκτελούνται με αργούς ρυθμούς) θα δημιουργήσουν τεράστια και σοβαρά προβλήματα μέχρι το τέλος της 4ετίας, κληρονομιά στην επόμενη Δημοτική Αρχή (όποια και αν είναι).
Το «πρόσκαιρο» πολιτικό κέρδος του Αν. Πρατσόλη, μετά από τα γεγονότα του τελευταίου Δημοτικού συμβουλίου και την «αποσυναρμολόγηση» της παράταξης (?) του Παν. Αναστασιάδη, δεν είναι δυνατόν να «καλύψει» τις αδυναμίες του που πλέον έχουν αρχίσει να… ενοχλούν τους ψηφοφόρους που πίστεψαν τις προεκλογικές υποσχέσεις και εξαγγελίες!
Μοναδικό «επίτευγμα», στο πεδίο της αντιπαράθεσης, η υδροδότηση της πόλης της οποίας διεκδικούν την πατρότητα και οι δύο «Δήμαρχοι», έργο το οποίο… βολοδέρνει για 5 περίπου χρόνια και που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί ταχύτατα, ο Αναστασιάδης το αντιμετώπισε με «προχειρότητα» και ο Αν. Πρατσόλης «το κρατάει» για προεκλογικό μποναμά αδιαφορώντας για το κόστος που αυτό έχει στους Δημότες της Αρτάκης.
Η «διάλυση» αυτή δίνει τροφή και γήπεδο για αναζητήσεις αξιόπιστης λύσης στις ερχόμενες εκλογές αφού οι μέχρι σήμερα επιλογές έχουν αποδειχθεί «κατώτερες των περιστάσεων» εγκλωβισμένες στον μικρόκοσμο της παραπολιτικής και της λογικής καφενείου!
Μόνη λύση προβάλλει η δημιουργία ενός σχήματος από υποψηφίους που στην πλειοψηφία τους θα έχουν εμπειρία και κρίση να διαχειριστούν την υπάρχουσα κατάσταση που θα χειροτερεύει συνεχώς, αλλά και μεγάλη η ευθύνη των ψηφοφόρων που αυτή τη φορά θα πρέπει να επιλέξουν με βάση το κριτήριο της ικανότητας και της δυναμικής αντί του κριτηρίου της συγγενείας όπως έκαναν μέχρι σήμερα!
Είναι πλέον αδιαπραγμάτευτο γεγονός «στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο πρέπει να εκλεγούν οι ικανότεροι» για να ανατρέψουν την υπάρχουσα κατάσταση και να συμβάλλουν θετικά αντί να «κοκορομαχούν» για ανούσια θέματα αφήνοντας τα σοβαρά και μεγάλα στο «χρονοντούλαπο».
Απλά και οι παρατάξεις που θα σχηματισθούν και θα πάρουν μέρος στις ερχόμενες εκλογές θα πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με την επιλογή των υποψηφίων και όχι να επικρατήσει το «κριτήριο της ψηφοθηρίας» κάνοντας «αξιόπιστες» προτάσεις για επιλογή από το σώμα των ψηφοφόρων.
Όσοι θα επιμείνουν στην «παλιομοδίτικη και χωριάτικη» λογική θα πρέπει να αποκλειστούν από τους πολίτες- ψηφοφόρους που πλέον θα πρέπει να έχουν αυξημένες απαιτήσεις από το σύνολο του νέου Δημοτικού συμβουλίου, αφού η παλιά συνταγή (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) δεν απέδωσε τίποτα!
Και η επιλογή αυτών που θα διαχειριστούν την ερχόμενη 4ετία τα θέματα του Δήμου της Ν. Αρτάκης θα πρέπει να γίνει ύστερα από σοβαρή αξιολόγηση των δυνατοτήτων της και της αξιοπιστίας τους καθώς και των προτάσεων που θα καταθέσουν για το μέλλον του Δήμου, δηλαδή των πολιτών της Ν. Αρτάκης.
Η εποχή που ζούμε αλλά και τα επόμενα χρόνια δεν δίνουν περιθώρια για «αυτοσχεδιασμούς» και «μικροπολιτικές επιλογές» αλλά επιβάλλουν μια ισχυρή Δημοτική αρχή όπως και μία ορεξάτη Αντιπολίτευση για να λειτουργήσουν οι θεσμοί της Δημοκρατίας σε έναν κατ’ εξοχήν Δημοκρατικό Δήμο ανεξαρτήτως των πολιτικών πεποιθήσεων του καθενός!  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *