Είναι ηθοποιός και υποκριτής!

Ανεβάζει τους τόνους η Ελ. Μιτζιφίρη μετά την απάντηση – ερωτηματολόγιο του Αν. Πρατσόλη και κάνει λόγο για «πολιτική κατρακύλα» της Δημοτικής Αρχής

Ανεβάζει τους τόνους η Ελ. Μιτζιφίρη μετά την απάντηση της προς τον Δήμαρχο Ν. Αρτάκης Αν. Πρατσόλη, καθώς προχωρά σε «θεαματικές αποκαλύψεις» για τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο χαρακτηρίζοντας το Δήμαρχο «ηθοποιό και υποκριτή» πρωταγωνιστή στη φαρσοκωμωδία που διαδραματίζεται εις βάρος όχι μόνο των Δημοτικών Συμβούλων αλλά και των πολιτών της Ν. Αρτάκης.
Απαντώντας ένα προς ένα τα ερωτήματα που έθεσε ο Αν. Πρατσόλης, δίνει τη δική της εκδοχή για όσα συμβαίνουν στο Δήμο Ν. Αρτάκης και «αποκαλυπτικά» αναφέρεται στο «βίο και την πολιτεία» της Δημοτικής Αρχής κάνοντας λόγο για «πολιτική κατρακύλα που συμπαρασύρει μαζί της ό,τι βρει»!

Η νέα επιστολή της Ελ. Μιτζιφίρη έχει ως εξής:

Αγαπητοί δημότες,
Το ποιός είναι πρωταγωνιστής της φαρσοκωμωδίας που παίζεται εδώ και δύο και πλέον χρόνια στο δήμο μας και πόσο καλός ηθοποιός και υποκριτής είναι, θα το κρίνεται εσείς τον Νοέμβρη του 2010, εάν και εφόσον τολμήσει να διεκδικήσει ξανά την ψήφο σας.
Η ανεξαρτοποίησή μου άργησε να έρθει, δυστυχώς, γιατί μάταια περίμενα να αλλάξει κάπως η κατάσταση. Περίμενα, όπως και όλοι σας η νέα δημοτική αρχή, να είναι πράγματι, μια νέα Αρχή για τον τόπο μας. Γελάστηκα πλήρως. Ψέματα, ψέματα, ψέματα …. και ξεκινάω ένα, ένα να σας παραθέσω όλα τα στοιχεία γι’ αυτά που ο δήμαρχος μου καταλογίζει …
Στις 2619 με προτείνει εκ’ νέου για τα Δ.Σ. και της επιτροπής σταδίου και του Ο.Ν.Α. Υπάρχουν πρακτικά, τα οποία το επιβεβαιώνουν αυτό.
Το θέμα, μετατίθεται με πρόταση της αντιπολίτευσης για το επόμενο δημ. συμβούλιο και ευτυχώς γιατί η συμπεριφορά του, η στάση του και η αντιμετώπισή του σε θέματα που προέκυψαν στο διάστημα μέχρι το δημ. συμβούλιο της 4η Μαρτίου, οπού ανοιχτά και φανερά δήλωσα την αντίθετη άποψη μου σε πολλά από τα θέματα: με το κυριότερο τον προϋπολογισμό της ΔΕΠΑΝΑ και της μετεξέλιξης της σε κοινωφελή επιχείρηση στο οποίο ήθελε να περάσει την αύξηση στο μισθό της προέδρου της, από 800 ευρώ σε 1000 ….. μίας επιχείρησης που χρωστάει σε πόσους προμηθευτές και το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι που επικαλέστηκε, καλύπτετε εξολοκλήρου από κρατική επιχορήγηση και που το μέλλον του είναι αβέβαιο, κατά πόσο θα μπορέσει να συνεχιστεί.
Στο 1] θέμα. [γιατί ποτέ δεν προσπάθησε ως υπεύθυνη του μαζικού αθλητισμού, να διεκδικήσει τα προγράμματά του? γιατί μονίμως υπέβαλλε τις αιτήσεις εκπρόθεσμα και με ελλιπή στοιχεία? μήπως γιατί τα ΠΜΟ, είναι δωρεάν για τους δημότες, ενώ στον σύλλογό της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ στοιχίζουν 20 ευρώ το άτομο?]
Ο δήμαρχος ειλικρινά ή κωφεύει στα δημ. συμβούλια ή είναι απών πνευματικά, γιατί, για το θέμα των προγραμμάτων υπάρχουν πρόστιμα από το ΙΚΑ, από την προηγούμενη δημ. αρχή στα οποία επικαλέστηκε ο ίδιος αδυναμία του δήμου για εξόφλησή τους. Την 1η χρονιά περιμέναμε επί ματαίω, το ΦΕΚ ιδρύσεως του αθλητικού οργανισμού, το οποίο δεν ήρθε, η ΔΕΠΑΝΑ, βάση του καταστατικού της δεν μπορούσε να τα αναλάβει και όταν επιτέλους ήρθε το ΦΕΚ, δεν είχε την δυνατότητα να πληρώσει τα 800 ευρώ του ΙΚΑ της γυμνάστριας, που αναλογούσαν για το χρονικό διάστημα που πραγματοποιήθηκαν τα προγράμματα.
Δωρεάν τα ΠMΑ [προγράμματα μαζικού αθλητισμού], δεν ήταν ποτέ με μία εξαίρεση την 1η χρονιά της προηγούμενης δημ. αρχής η οποία μετά την λειτουργία τους και τα προβλήματα που αντιμετώπισε, μη πληρωμή των καθ. φυσ. αγωγής, την επόμενη χρονιά έβαλε μηνιαία εισφορά. Στις προτάσεις που είχαμε υποβάλει, φαίνεται καθαρά η οικονομική συμμετοχή του κοινού και η πρόταση του προέδρου του ΟΝΑ, τα χρήματα να τα εισπράττει ο αθλ. οργανισμός και όχι οι γυμναστές που ασχολούνται με τα προγράμματα, γιατί από το 1996 που τα επαναλειτούργησα στο δήμο μας ,ήξερα όλα. τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες τους.
Ο τελευταίος γυμναστής ,όταν ήμουν εγώ επιστημονικός υπεύθυνος των προγραμμάτων 2002-2003, οι οικονομικές του εκκρεμότητες τακτοποιήθηκαν όταν ήμουν υπεύθυνη των προγραμμάτων πάλι εγώ, το 2008 …. Οι δύο γυμνάστριες που εργάστηκα μετά στα ΠΜΟ, όχι μόνο δεν έχουν πληρωθεί αλλά έχουν καταφύγει και δικαστικώς κατά του δήμου.
Τώρα, όσων αφορά την μηνιαία εισφορά στον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ισχύει ότι ισχύει σε όλα τα αθλητικά – σωματεία με την καταβολή της μηνιαίας τους εισφοράς των αθλουμένων τους. [ας μας πει ο δήμαρχος, οι νυν αντιπρόεδροι των δύο νομικών προσώπων που είναι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, πόσο χρεώνουν τους αθλούμενους τους]
2ο θέμα.[γιατί απέκλεισε όλες τις ομάδες ,πλην ‘ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ’, από το σωστό προγραμματισμό του Δημοτικού σταδίου? γιατί έστρεφε τους συλλόγους εναντίον της Δημοτικής αρχής προσπαθώντας να ικανοποιεί μόνο τις ανάγκες του συλλόγου της?]
Το πρόγραμμα του κλειστού υπάρχει και εκεί θα παρατηρήσετε το εξής: σωματείο που δραστηριοποιείται σε ένα άθλημα με 20 αθλουμένους είχε στο πρόγραμμα 11 ώρες. Σωματείο με ένα άθλημα με 10 αθλουμένους στο ένα τμήμα και 12 στο άλλο, 13 ώρες και Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, με ενεργοποιημένα 4 αθλήματα, μπάσκετ, βόλλευ, ρυθμική και πάλη με 70 αθλούμενους μόνο στο μπάσκετ είχε στην διάθεσή του 17 ώρες. Άρα για ποιές ανάγκες του αλέξανδρου μιλάμε. Διακρίνετε εσείς μη σωστό και δίκαιο καταμερισμό των ωρών?
3ο θέμα [ποια είναι τα μέλη του ΔΣ του ΆΛΕΞΑΝΔΡΟΥ’ και ποια τα ιδρυτικά του μέλη? το γνωρίζουν οι ίδιοι?]
Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ιδρύθηκε το 1994.Αγωνίζονταν επί δύο έτη στην Α ΈΣΚΑΣΕ, στο μπάσκετ και από ιδρύσεως του συμμετείχε στα πρωταθλήματα της ένωσης σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες. Στην Πάλη, συμμετέχει στα τοπικά πρωταθλήματα της ΤΕΠΑΣΕ με κορυφαίες διακρίσεις δύο αθλητών του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα,4η θέση [δερματάς β. Και κώστογλου χ.] τα τμήματα του βόλεϊ και της ρυθμικής από τον Σεπτέμβρη θα συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα.
Το ΔΣ και τα ιδρυτικά του μέλη λοιπόν αφορούν τόσο την Γ.Γ.Α που μας έχει δώσει την άδεια φίλαθλου ιδιότητας καθώς και τις ομοσπονδίες στις οποίες συμμετέχουμε στα πρωταθλήματά τους.
Κύριε δήμαρχε, στο προεκλογικό σας φυλλάδιο, στην παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων σας, την ιδιότητα μου ως προέδρου του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, την είχατε παρουσιάσει. Τότε, δεν σας ενδιέφερε να μάθετε το ΔΣ και τα ιδρυτικά μέλη του?
4ο θέμα.[ με ποια κονδύλια αγόραζε αθλητικό υλικό(ρουχισμό) και με ποιά κριτήρια τα μοίραζε στις ομάδες(συμπεριλαμβανομένου του συλλόγου της ΆΛΕΞΑΝΔΡΟΥ’) επιλεκτικά και με ποιές αποφάσεις του δημ. σταδίου, την στιγμή που απαγορεύονται από τη νομοθεσία τέτοιες ενέργειες? γιατί ενέπλεξε την ΔΕΠΑΝΑ με τέτοιες αγορές?]
Θα παραμείνω στο προεκλογικό φυλλάδιο στο οποίο αναφέραμε τα εξής:
-ενίσχυση του τοπικού αθλητισμού.
-ενίσχυση των ομάδων για ανάπτυξη των ακαδημιών τους και οικονομική
– ενίσχυση τους βάσει των επιδόσεων τους -οικονομική ενίσχυση βάσει επιδόσεων σε όλα τα τμήματα αθλητισμού του δήμου μας.
Και επειδή ,δύο χρόνια τώρα δεν έγινε τίποτα από τα ανωτέρω, [δύο χρόνια
ψηφίζουμε το νόμιμο να δοθεί στα αθλητικά σωματεία, 1.5 % επί των τακτικών εσόδων, την 1η χρονιά δεν είχε συμμετοχή ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και την 2η είναι με 1000 ευρώ.] εγώ με νομιμότατο τρόπο με χρησιμοποίηση του κωδικού 6693 – ­02,όπου μου ζητήθηκε αθλητικό υλικό από τα αθλητικά σωματεία τους βοήθησα, πάντα εις γνώση του ….
Αναρωτιόταν πάντα σε όλους αυτούς τους χορούς και τις συνεστιάσεις που παρεβρίσκετο και έπαιρνε τα εύσημα και τις ευχαριστίες, αφού ήταν απών από την αθλητική δραστηριότητα της πόλης ,πως τον βράβευαν. Και ας μας πει, αν ποτέ αναφέρθηκε-ειδικά το όνομά μου?
Η ΔΕΠΑΝΑ, ενεπλάκει, μόνο στην περίπτωση του διαδημοτικού ημιμαραθωνίου στον οποίο οι τρείς εμπλεκόμενοι δήμοι θα έπρεπε να μοιραστούν κάποια έξοδα της διοργάνωσης. Και επειδή ο ΟΝΑ δεν είχε την δυνατότητα, λόγω μη σύνταξης προϋπολογισμού, πάλι ο ίδιος μου είπε να κοπούν τα τιμολόγια που μας αντιστοιχούν στην ΔΕΠΑΝΑ τα οποία την 1η χρονιά αφορούσαν τα έπαθλα του αγώνα και την 2η χρονιά τα μπλουζάκια που μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες.
Πάντως και στις απονομές και στις εφημερίδες και στο ενημερωτικό φυλλάδιο της διοργάνωσης δήμαρχος το έδωσε το παρόν..
Θέμα 50.[με ποια κονδύλια αγόραζε δώρα προς νηπιαγωγεία και συλλόγους κρυφά από το δήμαρχο και από τους προέδρους των σχολικών επιτροπών και με ποια αρμοδιότητα ενεργούσε?]
Δεν ξέρω που ακριβώς αναφέρετε, αλλά τα μοναδικά δώρα προς τα νηπιαγωγεία ήταν τις γιορτές των Χριστουγέννων και τα οποία δώρα δινόταν την ημέρα της γιορτής τους από τους προέδρους των σχολικών επιτροπών.
Αυτό αποδεικνύεται και από την ιδιοκτήτρια του καταστήματος που αγοράστηκαν τα δώρα και από τις νηπιαγωγούς οι οποίες παρουσίας τους και παρουσίας στα περισσότερα και του δημάρχου, μοιράστηκαν στα παιδιά.
Δεν ξέρω αν εννοεί ή υπονοεί κάτι άλλο.
Θέμα 6Ο .[ με ποιά. απόφαση έφυγαν από το στάδιο γραφεία και καρέκλες και πήγαν σε σχολεία? πως με χρήματα που ανήκαν στο στάδιο έγιναν εργασίες σε σχολείο, ενώ ταυτόχρονα υπήρχαν ειδικά κονδύλια για τα σχολεία. Και όλα αυτά κρυφά με μοναδικό στόχο την προσωπική της προβολή.}
Με την ίδια απόφαση που ο ίδιος παραχώρησε χώρο του δημ. σταδίου σε γνωστό σωματείο, για χρησιμοποίηση του ως γραφείου του και οι ίδιοι δεν ήθελαν τα υπάρχοντα γραφεία και τις καρέκλες και προκειμένου να πεταχτούν διατέθηκαν για τις ανάγκες ενός δημ. σχολείου. Την διαφωνία μου ,να μην δοθούν σε ένα σωματεία, τα γραφεία αλλά να φτιαχτούν και να χρησιμοποιούνται από όλα τα αθλητικά σωματεία σε περιπτώσεις συμβουλίων ή συνελεύσεων τους το αποσιωπά …. ή την διάθεση του φωτοτυπικού σε ένα νηπιαγωγείο- το οποίο επί καθημερινής βάσεως ξοδεύονταν από την σχολική επιτροπή 50-60-70 ευρώ για φωτοτυπίες για τα νήπια, ούτε αυτό έπρεπε να γίνει?
Σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο όταν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια και δη μικρών παιδιών από μία μισογκρεμισμένη περίφραξη σε δημ. σχολείο με παιδιά που και ο όγκος τους και οι αντοχές τους είναι πολύ μικρές, να συνέχιζα να καθόμουν με σταυρωμένα χέρια, αφού επί δύο χρόνια ο ίδιος και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής αδιαφορούσαν και κοστολογούσαν τις ζωές των παιδιών γύρω στα 800 ευρώ. Τόσο στοίχισε η νέα περίφραξη, η οποία ναι πληρώθηκε μαζί με την νέα περίφραξη του σταδίου, στο κομμάτι έξω από το κλειστό.
Γιατί άραγε αδιαφορούσε ο δήμαρχος? μήπως επειδή η διευθύντρια δεν του έχει ‘χαρισθεί’ όπως έχει κάνει ο επικεφαλής της?
Εργασίες σε σχολεία από τις διακοπές των Χριστουγέννων γενόμενες οι οποίες έχουν κατατεθεί όλα τα δικαιολογητικά και με υπόσχεση του ίδιου του δημάρχου, στον διευθυντή του σχολείου ,από τον αγιασμό 11/09/08 ότι θα πραγματοποιηθούν?(οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ύστερα από δικές μου παραινέσεις ,να εκμεταλλευτούμε τις διακοπές των Χριστουγέννων να μην υπάρχουν παιδιά στο σχολείο και να εισπνέουν τις μυρωδιές από τις μπογιές] και εμπιστευόμενο εμένα ότι θα πληρωθούν, περιμένουν ακόμη τα δεδουλευμένα τους.
Και πάλι σε όλους τους χορούς των σχολείων που παρεβρίσκετο και απολάμβανε τις μνείες και τα εύσημα ,ας μας πει που έγινε ειδική αναφορά στο πρόσωπό μου.
Θέμα 7ο [πως είναι δυνατόν να εγκρίνεται προϋπολογισμός δημ. σταδίου του έτους 2009 με συμβούλιο ενός ατόμου, του εαυτού πως?]
Για το συγκεκριμένο θέμα έχω κάνει ήδη αίτημα στην πρόεδρο του δημ. συμβουλίου για άμεση παρέμβαση εισαγγελέως. Το. όνομά μου ,η υπόληψή μου και η τιμή μου δεν διακυβεύονται από κανέναν.[δήμαρχε, από ποιο κονδύλι θα έδινες τα 1500 ευρώ σε αθλητή της νυν αντιπροέδρου-της επιτροπής σταδίου και από ποιό, σε παιδί υπαλλήλου σου και ψηφοφόρου σου, 400 ευρώ.]
Θέμα 8ο [πως είναι δυνατόν τους 12 τελευταίους μήνες να μην έχουν γίνει συνεδριάσεις του ΔΣ ,που είναι απαραίτητες για την νόμιμη και εύρυθμη λειτουργία του και την έγκριση δαπανών?]
Η ιδιότητα μου στο ΔΣ της επιτροπής σταδίου ήταν αντιπρόεδρος.
Ο πρόεδρος μήπως έπρεπε να είχε ρωτηθεί και όχι εγώ? μήπως ήταν δική του αρμοδιότητα η σύγκλιση συμβουλίου; ή μήπως και αυτή η θέση είχε δοθεί από τον δήμαρχο για να ξεχρεώσει κάποιες προεκλογικές υποσχέσεις, τοποθετώντας σε επιτροπές και οργανισμούς διαφόρους?
Θέμα 9ο. [γιατί εκμεταλλεύτηκε την πλήρη στήριξη του δημάρχου και κατέληξε στην πλήρη αδιαφάνεια του δημ. σταδίου?]
Και Σε αυτό θα δοθεί απάντηση αφού εξετασθεί το ζήτημα από τον εισαγγελέα κατά πόσο υπήρξε διαφάνεια ή όχι.
Θέμα 10ο. [γιατί έκρυβε τους υπεύθυνους του ΟΣΚ από το δήμαρχο και τον πρόεδρο της επιτροπής παιδείας, για 1.5 χρόνο με αποτέλεσμα να έχουν σταματήσει κάποια έργα? γιατί τα έργα αυτά προχώρησαν ταχύτατα με την άμεση εμπλοκή του δημάρχου?]
Πολύ εύκολα από μαρτυρίες των διευθυντών των σχολείων και των υπεύθυνων των νηπιαγωγείων θα δοθεί απάντηση και σε αυτήν την ερώτηση.
Ξεχνάει ο δήμαρχος στο συμβούλιο της αποδοχής των 340.000 ευρώ από τον ΟΣΚ που είχε πλέξει το εγκώμιο του προέδρου της επιτροπής παιδείας για την συμμετοχή του στην προσπάθεια αυτή? ή μήπως ξεχνάει ότι ήταν παρόν στο τραπέζι που τους παραθέσαμε και τα δώρα που τους προσφέραμε? αυτά γιατί άραγε δεν διερωτάται από ποιο κονδύλι πληρώθηκαν? μήπως ήμουν εγώ υπαίτια της ακύρωσης της δημοπρασίας για τις προκάτ αίθουσες? μήπως οι ενστάσεις που έγιναν μεταξύ των εταιρειών, τις έκανα εγώ? Και ποια απεμπλοκή στο θέμα? όταν του έλεγα να βρούμε την κ.Πέππα, μηχανικό του ΟΣΚ, η οποία στο συνέδριο για τα σχολεία στην Βέροια της έθεσα όλα τα προβλήματα των νηπιαγωγείων και δεσμεύτηκε ,ενώπιον όλων των παρευρισκομένων, ότι θα δοθούν περισσότερα νηπιαγωγεία στον δήμο μας από την στιγμή που τα αιτήματα ήταν λιγότερα από 20, που ο ΟΣΚ προτίθεται να δημιουργήσει στον νομό? Ή αν δεν είχε την βοήθεια και την στήριξη κυβερνητικού βουλευτή θα μπορούσε να διεκδικήσει οτιδήποτε αφορά τον δήμο?
Θέμα 11ο. [πως είναι δυνατόν να έχει 10 αρμοδιότητες, όπως λέει στην επιστολή της και ταυτόχρονα να τη φρενάρει ο δήμαρχος? πως είναι δυνατόν να είναι τόσο ικανή, όλοι οι υπόλοιποι ανίκανοι και όλοι οι εμπλεκόμενοι να καταφέρονται εναντίον της? μήπως η μοναδική αρμοδιότητα που επεδίωκε ήταν η έμμισθη θέση και γι’ αυτό τα παράπονα?]-
Έκανα τον προγραμματισμό για τις χιονοπτώσεις και ζητούσα αλάτι και μου έλεγε δεν υπάρχουν χρήματα.
– για το θέμα του παλαιοντολογικού μουσείου, έφθασα μέχρι το βαρθολομιό Ηλείας να βρω ~αι να συζητήσω με τον αρχαιολόγο κο Μαντζάνα Χρήστο ο οποίος έχει κάνει πλήρης καταγραφή και των 5.000 ευρημάτων που ανήκουν στην προσωπική συλλογή της κας Μίχα και η οποία θέλει να τα δωρίσει στον δήμο και δεν έχει φέρει το θέμα στο δημ. συμβούλιο , πλην της παραχωρήσεως της αίθουσας η οποία ήταν διαμορφωμένη για το λόγο αυτό εδώ και χρόνια. Το καθεστώς είναι ακριβώς το ίδιο με την ίδρυση του λαογραφικού μουσείου στο δήμο Μεσσαπίων.
– στα τρία διαδημοτικά δίκτυα που έχω εντάξει τον δήμο ,δεν πλήρωνε τις ετήσιες εισφορές. Στο ένα απασχολείται μέσω stage, μία δημότης μας, στο άλλο θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κονδύλια μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, μου απέρριπτε όλες τις προτάσεις και στο τρίτο, θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε, μέσω δήμου που έχει πιστοποιημένη τεχνική υπηρεσία, κονδύλια από το ΕΣΠΑ.
– Του ζητούσα 16000 ευρώ για το βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου, δεν είχε [1000×12 = 12000 για να πάρει η πρόεδρος της ΔΗΚΕΝΑ για ένα χρόνο έχει να δώσει.]
– Μίλησα με τον κο Παυλόπουλο κατά την επίσκεψή του στο δήμο μας, μήπως μπορούσαμε στις παράλληλες δράσεις του Θησέα, να εντάξουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις μας εκεί, δέχθηκε να το συζητήσουμε αλλά δεν με άφησε να τον επισκεφθώ ποτέ.
– Συνέδριο ΤΕΔΚΕ, Αιδηψός ίδιος ο περιφερειάρχης, ο κος Σκορδάς τότε, κάλεσε τους δήμους που είχαν εκκρεμότητες με τα ολυμπιακά προγράμματα και τα έργα που είχαν εξαπελθεί και δεν είχαν πραγματοποιηθεί να τον επισκεφτούν. Ούτε τότε με άφησε να πάω Επίσκεψη νέου Περιφερειάρχη στον δήμο μας. Ερώτηση συμβούλου του προς τον δήμαρχο να κοιτάξουμε το θέμα, των εκκρεμοτήτων από τα ολυμπιακά προγράμματα και συγκεκριμένα του κλειστού τύπου Τ11 για τον δήμο μας. απάντηση δημάρχου … αρνητική …
Να συνεχίσω?
Και όσων αφορά την έμμισθη θέση και γενικά τις θέσεις στον δήμο, τις είχε ρυθμισμένες και δοσμένες από πριν, δούλευες δεν δούλευες. Ακόμη σε έναν ανεξάρτητο, για να τον πείσει να μην ανεξαρτητοποιηθεί ,του υπενθύμιζε την θέση του αντιδημάρχου της 4ης χρονιάς.
Θέμα 12ο. [όταν θα απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα κοιτάζοντας το λαό στα μάτια, όπως αναφέρει και στην επιστολή της, τότε θα συνειδητοποιήσει ότι για τους εναπομείναντες συμβούλους της συμπολίτευσης πάνω από όλα και σημαντικότερα είναι η διαφάνεια και η αδιαπραγμάτευτη ηθική τους αξία. Γι’ αυτό, η καλύτερη δυνατή προσφορά της για την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου θα είναι η απουσία της από αυτή.]
Να μας πει μήπως ο δήμαρχος τα χρήματα από χορηγία γνωστού εργολάβου οικοδομών, που εισέπραξε νυν αντιδήμαρχός του και που επανειλημμένα τον ρωτούσα στο δημ. συμβούλιο αν έχουν μπει στον προϋπολογισμό της ΔΕΠΑΝΑ, απέφευγε να απαντήσει.
Να του υπενθυμίσω ότι, για πρώην αντιδήμαρχο και νυν ανεξάρτητο είχε συγκροτηθεί και συνεδριάσει το δημ. συμβούλιο, για ίδιο θέμα? οι δύο υπάλληλοι που υποτίθεται θα πλήρωνες δήμαρχε, από τα χρήματα αυτά ήταν απλήρωτοι ακόμη? άρα μήπως εξ’ ιδίων κρίνεις όταν μιλάς για κονδύλια και κρυφές συναλλαγές?
Γιατί κάλυψες νυν αντιδήμαρχο σου όταν, ήθελε να περάσει στον αθλητικό οργανισμό, ένα σωματείο στο οποίο τον προπονητή του και τα έξοδα θα τα κάλυπτε ο ΟΝΑ, ενώ θα συνέχιζε να υφίσταται το ΔΣ του σωματείου? Και αντέδρασαν όλοι με την αρνητική πρόταση την δική μου? μήπως εσύ έστρεφες τον κόσμο του αθλητισμού εναντίον μου τελικά? [υπάρχουν πρακτικά που το επιβεβαιώνουν]
Ή μήπως συγγενής νυν αντιδημάρχου, με θέση στην οικονομική υπηρεσία του δήμου, ο οποίος συν υπογράφει με σένα και τον οικονομικό διευθυντή του δήμου τα χρηματικά εντάλματα, απουσιάζει από την εργασία του σε καθημερινή βάση και περνάει από τον δήμο μόνο για να υπογράψει. Αλλά κατά τ’ άλλα σύμφωνα με την πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑ, γιατί είναι μηδενικός ο συγκεκριμένος κωδικός, μας είπε ότι ο συγκεκριμένος κύριος που ο Αρτακινός λαός τον πληρώνει για να τον εξυπηρετεί είναι απών από την εργασία του, γιατί απασχολείται από την ΔΕΠΑΝΑ, κάποια απογεύματα, προσφέροντας κοινωνικό έργο ….
Να μας πει, η νυν πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑ, αν με τον εν’ λόγω κύριο και συνεργάτη της, ήταν σε δικαστική διαμάχη για το θέμα των παραδοσιακών στολών, όταν ήταν μέλος της ΔΕΠΑΝΑ , με την προηγούμενη δημ. αρχή …
Να μας πει ,πως συγγενικό μέλος συμβούλου του παίρνει έργα από τον δήμο και χρησιμοποιείται η εταιρεία τους για τις μετακινήσεις της ΔΕΠΑΝΑ Νομικός σύμβουλος του δήμου, δεν είναι συγγενικό μέλος συμβούλου? πως έγινε η επιλογή του?

Απεριόριστη και τυφλή, εμπιστοσύνη δείξαμε δήμαρχε εμείς όλοι σε σένα.
Η πολιτική ζωή δεν κατρακυλά, οι πολιτικοί κατρακυλούν και συμπαρασύρουν μαζί τους ότι βρουν, χρησιμοποιώντας ότι δεν τους αντιστέκεται και προσπαθώντας να ξεριζώσουν ότι τους εναντιωθεί. Αν απέχω ή όχι από την πολιτική ή κοινωνική ζωή του τόπου, δεν είσαι εσύ ο καθ’ όλα αρμόδιος για να το αποφασίσει. Το δικαίωμα αυτό το έχει μόνο ο κόσμος της Αρτάκης ο οποίος στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα δείξει ,αν συνεχίσει να με εμπιστεύεται και να με τιμά με την ψήφο του.

Με εκτίμηση, Ελ. Μιτζιφίρη
Ανεξάρτητη δημ. σύμβουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *