Διάσταση απόψεων Μπουραντά – Μπέτσιου επισημαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά απο τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά να συζητηθούν στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο ζητήματα που αφορούν στην ύδρευση περιοχών Εύβοιας και Βοιωτίας καθώς και στη διαχείριση των υδάτων περιοχής του Ασωπού, τονίζοντας πως οι απαντήσεις που έλαβαν απο τους αντιπεριφερειάρχες των δύο νομών διίστανται.

Στην επιστολή της η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει: Εφτασαν στα χέρια μας ορισμένες απαντήσεις σε ερωτήματα, που επίσημα σας είχαμε διατυπώσει από καιρό, σχετικά με σημαντικά λαικά προβλήματα της περιοχής. Οι απαντήσεις αυτές δόθηκαν, γραπτά, από τους αντιπεριφερειάρχες κ.κ Μπουραντά, και Μπέτσιο και το περιεχόμενο τους αναδεικνύει την σοβαρότητα αυτών των προβλημάτων αλλά και την υποχρέωση μας να τα συζητήσουμε όσο μπορούμε πιο γρήγορα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού υπάρχει σοβαρή διάσταση απόψεων για τις αιτίες που τα δημιουργούν και τα διαιωνίζουν αλλά και για τις λύσεις που προωθούνται.

Σχετικά με την ύδρευση των περιοχών Οινοφύτων, Αυλίδας και Μεσσαπίων και τα έργα προστασίας και διαχείρισης των υδάτων στην περιοχή του Ασωπού, που εδώ και αρκετά χρόνια έχουν προκύψει σαν άμεσες και πολύ σοβαρές ανάγκες, δεν έχεί γίνει τίποτε περισσότερο από εξαγγελίες, χωρίς συγκεκριμένα πρακτικά αποτελέσματα. Τα αναγκαία έργα και οι παρεμβάσεις παραμένουν υποσχέσεις ή στα χαρτιά.
Στην Αυλίδα πίνουν νερό της ΕΥΔΑΠ αδιύλιστο.
Στα Μεσσάπια χρησιμοποιούν γεωτρήσεις που έγιναν στα όρια του Δήμου και περιμένουν τις μελέτες και της ΕΥΔΑΠ. Τον Ιούνιο ( ! ) σκέφτονται να δημοπρατήσουν την συλλογή και απομάκρυνση των επικίνδυνων αποβλήτων της περιοχής.
Στα Οινόφυτα το νερό προσφέρεται από κανάλι του Μόρνου, αδιύλιστο.
Χαρακτηριστική και πέρα για πέρα απαράδεκτη είναι η στάση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς, που αντι να επιλέξει, να προγραμματίσει και να υλοποιήσει όλα τα απαραίτητα έργα, που υποδείχνουν οι επιστήμονες, για την προστασία και την διαχείριση των νερών του Ασωπού, έβγαλε ένα κοδύλι 4,5 εκατομμύρια ευρώ και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο φορέα να προτείνει και να πραγματοποιήσει το έργο που προτείνει. Εκεί εντάσσουν και το διυλιστήριο των Οινοφύτων.

Για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πλημμύρες του 2009, στο Ληλάντειο πεδίο είναι ολοφάνερη η σοβαρή και ταυτόχρονα απαράδεκτη καθυστέρηση που υπάρχει, αφού ακόμα δεν έχει εγκριθεί η μελέτη για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στον Λήλαντα ποταμό. Εφ’ όσον, ακόμα, και οι οικοσυσκευές που καταστράφηκαν τότε δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι η απάντηση του κ.Μπουραντά για την απαράδεκτη κατάσταση του οδικού δικτύου της Εύβοιας, όπου φαίνεται πως έγιναν κάποιες μελέτες, αλλά δεν είναι διασφαλισμένη η υλοποίηση τους εφ’ όσον δεν έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση. Έτσι η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει και στον τομέα της οδοποιίας, σε αντίθεση με τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και χιλιάδων ταξιδιωτών κάθε χρόνου.

Σε αυτά τα προβλήματα, που παραμένουν άλυτα, εύκολα μπορεί να αναγνωρίσει κανείς τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ σήμερα και της Ν.Δ προηγούμενα. Μπορεί να καταλάβει κάθε εργαζόμενος το πώς και πόσο σκέφτονται τις κοινωνικές ανάγκες του λαού, όταν την ίδια ώρα καλύπτουν κάθε αίτημα της πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων προκειμένου να συνεχιστεί η αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου
Φυσικά, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να περιορίσουμε τις απαιτήσεις μας για τις όποιες λαικές ανάγκες, εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης που δημιούργησαν η πλουτοκρατία και τα μονοπώλια. Υπάρχει τεράστιος πλούτος στα χέρια των μονοπωλίων και της πλουτοκρατίας, που χρόνια τώρα ξεζουμίζουν και κατακλέβουν τον λαό.

Εύθυνες για αυτά τα προβλήματα έχουν φυσικά οι πρώην Νομαρχίες και οι Δήμοι, που λειτουργούσαν στην βάση των κατευθύνσεων της κεντρικής εξουσίας.
Έδιναν τα πάντα στους ισχυρούς του πλούτου και των μέσων και στον λαό απλά υπόσχονταν. Αδιαφορούσαν για τα προβλήματα και καλλιεργουσαν αυταπάτες. Έλεγαν ψέματα και υποκρίνονταν, ακόμα και όταν έκαναν προσχηματικές κινητοποιήσεις, ρίχνοντας κάποιες τουφεκιές στον αέρα για την τιμή των όπλων και το δήθεν αγωνιστικό τους προφίλ.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με αίσθημα ευθύνης και σταθερά προσηλωμένη σε όσα υποσχέθηκε προεκλογικά θα αντιδράσει έντονα και συγκεκριμένα.

Απευθύνεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο και καλεί να τεθούν στην ημερήσια διάταξη αυτά τα ζητήματα.

Απευθύνεται ταυτόχρονα και στον λαό της περιοχής για να ζητήσει την ενεργό στήριξη του στην αγωνιστική διεκδίκηση αυτών των λύσεων που χρειάζονται οι εργαζόμενοι.

Στα χέρια του λαού βρίσκεται τη ζωή και το μέλλον του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *