…ΒΟΡΕΙΟΕΥΒΟΙΩΤΙΚΑ

Ήταν μια εκδήλωση, υπό την αιγίδα του Δήμου Ιστιαίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου της πόλης, από αυτές που πραγματικά λείπουν στην επαρχία και δίνουν αξία στην έννοια άνθρωπος.
Στην αίθουσα Πολιτισμού του Λυκείου Ιστιαίας, ομάδα Ιατρών του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, εξήγησε με σαφήνεια, γιατί ο καθείς πρέπει να γίνει δωρητής οργάνων, σε μια κοινωνία αλληλοβοήθειας και αλληλωφέλειας. Για όσους βέβαια χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες και υλικό, επίσκεψη στο: www.eom.gr

Μέτρα πάταξης της παρανομίας, που οξύνεται συνεχώς στις κωμοπόλεις και τα χωριά της Βορ. Εύβοιας, όπως και σε όλο το νομό, πρέπει επιτέλους να ληφθούν από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Το αίσθημα της ανασφάλειας στους πολίτες έχει για καλά ριζωθεί μέσα τους και μάλιστα σε αυτούς των απομακρυσμένων περιοχών.
Η Αστυνομική Δ/νση Εύβοιας είναι απαραίτητο να ενισχυθεί με το αναγκαίο προσωπικό, όπως και τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και να δημιουργηθούν Σταθμοί, όπου χρειάζονται.

Τεράστιες οι ελλείψεις προσωπικού στο ΙΚΑ Βόρειας Εύβοιας, σε σχέση πάντα με το οργανόγραμμα και τις ανάγκες των ασφαλισμένων.
Συγκεκριμένα στην Ιστιαία προβλέπονται 10 θέσεις εργασίας και υπηρετούν 7 υπάλληλοι, που εξυπηρετούν τουλάχιστον 6.000 ασφαλισμένους.
Στην Αιδηψό, που όταν γεμίζει, το καλοκαίρι, από λουόμενους φτάνει τους 70.000 κατοίκους, υπάρχουν μόνο 4 υπάλληλοι για να θεωρούν τα βιβλιάρια του ΙΚΑ. Από έναν υπάλληλο σε Λίμνη και Αγία Άννα και χωρίς Δ/ντη το Μαντούδι, από τον περασμένο Μάιο.

Σχετικές ερωτήσεις στους αρμόδιους υπουργούς, για την προστασία των πολιτών και την επαρκή στελέχωση του ΙΚΑ κατέθεσε η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, κα Κατερίνα Περλεπέ- Σηφουνάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *