Απέραντο …νεκροταφείο η Κεντρική Εύβοια

-Ομολογούν αδυναμία οι υπηρεσίες να παρέμβουν δραστικά στη συνεχιζόμενη ρύπανση
-400 τόνοι κουτσουλιές ημερησίως διάσπαρτες χωρίς έλεγχο!

Σε ένα απέραντο νεκροταφείο έχει μετατραπεί η περιοχή του Πισσώνα αλλά και ευρύτερα με την ανεξέλεγκτη ταφή νεκρών πουλερικών και χοιρινών ενώ ταυτόχρονα περίπου 400 τόνοι(!)( κουτσουλιές την ημέρα είναι διεσπαρμένες στην ίδια περιοχή, όμως η Δ/νση Περιβάλλοντος περιμένει καταγγελίες (!) για να επέμβει.
Τα τεράστια αυτά μεγέθη επιβεβαίωσε μετά από καταγγελίες στην εφημερίδα μας ο Αναπληρωτήγς Γεν. Δ/ντης Κ. Μπαντάσης γνώστης του αντικειμένου και της κατάστασης κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή!
Αν η περίπτωση Στεφανίδη που είναι οργανωμένος και περιορισμένος χώρος όσον αφορά το τονάζ (70 στους 400) που διαχειρίζεται δημιουργεί προβλήματα (όπως ισχυρίζονται) τότε φανταστείτε «τι γίνεται με τους υπόλοιπους 330 τόνους που εναποτίθενται ανεξέλεγκτα συν τις …αδέσποτες ταφές του ζωϊκού πληθυσμού».
Αν και η Ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία είναι αυστηρή προς αυτή την κατεύθυνση, το πρόβλημα μεγεθύνεται διότι αυτοί που το προκαλούν ποντάρουν στην «χαλάρωση» έως «αδιαφορία» των ελεγκτικών αρχών και των αρμοδίων υπηρεσιών.
Από τη μία η Κτηνιατρική Υπηρεσία δια του Δ/ντή της ΑΑντ. Πανούση γνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος και το επιβεβαιώνει υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «η υπηρεσία του πράττει τα δέοντα για να εφαρμοσθεί ο νόμος και η τάξη», όμως τα αποτελέσματα είναι αντιστρόφως ανάλογα των προσπαθειών που γίνονται.
Από την άλλη η Υπηρεσία Περιβάλλοντος επικαλείται μονίμως την έλλειψη προσωπικού(sic) και αρκείται μόνο στις καταγγελίες που γίνονται κάνοντας παρεμβάσεις και επιβάλλοντας πρόστιμα(;) που φθάνουν στα δικαστήρια και μειώνονται στο ελάχιστο τις περισσότερες φορές!
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να αποθρασύνονται οι «ελάχιστοι» παραβάτες που συλλαμβάνονται και να συνεχίζουν ακάθεκτοι το ρυπογόνο έργο τους, και αρκετές φορές «απειλούν» με τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν εκβιάζοντας με απολύσεις προσωπικού!
Αν και ο έλεγχος για όλη τη ρύπανση είναι εύκολος λόγω της παροχής στοιχείων προς τις υπηρεσίες, δυστυχώς μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα είναι πτωχά λόγω και της «ανοχής» που δείχνουν οι υπηρεσίες της Νομαρχίας όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί όπως σήμερα, διότι ήδη η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο!
Μεγάλη ευθύνη έχουν και οι Δήμαρχοι των περιοχών που πλήττονται, αφού «είτε …πυροβολούν στοχευόμενα, είτε κλείνουν τα μάτια σε ότι συμβαίνει για πολλούς και διάφορους …λόγους»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *