Ανακοίνωση του Στ.Γκάβαλη για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Ο Σταμάτης Γκάβαλης, καλεί τον νέο Περιφερειάρχη Στ.Ελλάδας και το Περιφερειακό Συμβούλιο, να πάρουν θέση στην υπόθεση του έργου κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, μετά την απένταξη της χρηματοδότησης του απο το ΕΣΠΑ.

Λίγο πρίν την ορκωμοσία του νέου αιρετού Περιφερειάρχη και του Περιφερειακού Συμβουλίου, διαπιστώνουμε πως το σχέδιο "Καλλικράτης" απαξιώνεται βάναυσα, τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τους διορισμένους Γενικούς Γραμματείς, με πρακτικές καπελώματος των τοπικών κοινωνιών και των νεοεκλεγέντων οργάνων.
Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου, στις 17 Νοεμβρίου, αμέσως μετά την εκλογή της νέας αιρετής ηγεσίας του τόπου, απένταξε την χρηματοδότηση του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας από το ΕΣΠΑ.
Υπενθυμίζουμε ότι, το συγκεκριμένο έργο, αποτελεί πάγιο αίτημα, δεκαετιών, των πολιτών της Εύβοιας. Για την χρηματοδότηση του, πρόσφατα, είχε δεσμευτεί στην Βουλή η Κυβέρνηση δια του αρμοδίου Υφυπουργού Υγείας.
Παράλληλα, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κος Ντόλιος, ανακοίνωσε την απόφαση της Κυβέρνησης να αναληφθεί η διαχείριση του ΕΣΠΑ απο τις αιρετές Περιφέρειες στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους.
Τα ερωτήματα που τίθενται πλέον είναι:

Ο νέος Περιφερειάρχης, κος Κλέαρχος Περγαντάς και οι Αντιπεριφερειάρχες, θα αντιταχθούν σε τέτοιες λογικές ή θα συναινέσουν σε μεθοδευμένες αποφάσεις, που ακυρώνουν την ψήφο των πολιτών;

Συμφωνούν στην εφαρμογή του πολυδιαφημισμένου "Καλλικράτη" ή θα συρθούν σε επιλογές που αγνοούν την έννοια του δημοκρατικού προγραμματισμού και αποδυναμώνουν το ρόλο του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου;
Πιστεύουμε ότι στο σημερινό δυσμενές πολιτικό- οικονομικό περιβάλλον, ο Θεσμός της αιρετής Περιφέρειας στην Ελλάδα, πρέπει να αποτελέσει φορέα πολιτικής αντιμετώπισης και συγκρότησης νέων δομών διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, προκαλώντας τον ανασχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής μας ζωής.
Οι Περιφέρειες οφείλουν να αποτελέσουν μέσο κοινωνικής συνοχής και οικονομικής αλληλεγγύης, θεμελιώνοντας την βάση της μακροχρόνιας ανάπτυξης, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για νέες πολιτικές απασχόλησης και επενδύσεις, δημιουργώντας σταθερές θέσεις εργασίας και οικολογική ανάπτυξη, με την στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας.
Βασικό μέσο, για να επιτευχθεί αυτό, είναι η γνώση του τι έχει σχεδιασθεί ως σήμερα, τι έχει χαρακτηρισθεί ώριμο προς υλοποίηση, του ποιοι τελικά είναι οι στόχοι που η έως τώρα, Διοίκηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έχει θέσει, δεσμεύοντας και την επόμενη ηγεσία, αιρετή αυτή την φορά, με τις αποφάσεις της.
Για το λόγο αυτό ζητάμε:
Άμεση ενημέρωση του νεοεκλεγέντος Περιφερειακού Συμβουλίου, από την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας κα Διαμαντοπούλου, παρουσία των υπηρεσιακών παραγόντων, ώστε γνωρίζοντας τους στρατηγικούς στόχους, να διαμορφώσουμε προτάσεις μέτρων, ικανών, να προσφέρουν ομοιογενή και διαρκή ανάπτυξη, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή, σε μία Περιφέρεια, άνισα, με διαφορετικές ταχύτητες, ανεπτυγμένη, για κάθε μία από τις ενότητες της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *