ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΟΝ ΓΚΑΒΑΛΗ …. ο Χειμάρας!!

Σαφείς αποστάσεις πήρε ο Νομάρχης Φθιώτιδας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Χειμάρας από τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη στην Εύβοια κ. Σταμάτη Γκάβαλη, οι οποίες πυροδότησαν ένα κλίμα έντασης ανάμεσα στους δύο συνδυασμούς. Ωστόσο προσπάθησε να κρατήσει κάποιες ισορροπίες παραπέμποντας το θέμα σε μέλλοντα χρόνο, μέσα στην προεκλογική περίοδο, κρατώντας όμως επιφυλάξεις, αν τελικά θα αποτελέσει κεντρικό θέμα της προεκλογικής προσπάθειας το θέμα του Ασωπού.
«Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι ο Ασωπός, δεν ευθύνεται μόνο ο εκεί νομάρχης» σχολίασε ο κ. Θανάσης Χειμάρας καταθέτοντας την θέση του συνδυασμού του σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο από εκεί που την τοποθέτησε ο κ. Γκάβαλης, που είχε δηλώσει ότι «ο κύριος Περγαντάς είναι ο ηθικός αυτουργός του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού σκανδάλου στην Ελλάδα το οποίο εξελίσσεται και σε ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη…».
Ο κ. Χειμάρας απαντώντας σε ερωτήσεις προσπάθησε να αποφύγει την πιθανότητα να αναδειχθεί η πλήρης διάσταση απόψεων τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο επίπεδο. Προσπάθησε απλά να περιγράψει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο θέμα, χωρίς να αγγίζει ωστόσο τις ευθύνες σε απόλυτο βαθμό στο πρόσωπο του κ. Περγαντά.
Πάντως σε κάθε περίπτωση τον κ. Χειμάρα έδειξε να τον ενοχλεί αυτό το επίπεδο της αντιπαράθεσης αλλά έμμεσα προσπάθησε να δικαιολογήσει τον κ. Γκάβαλη τονίζοντας πως ο κ. Γκάβαλης «ζει εκεί και έχει ένα λόγο παραπάνω να το λέει». Συγχρόνως προσπάθησε να δημιουργήσει την αίσθηση ότι υπάρχει μια επικοινωνία ανάμεσά τους δηλώνοντας πως «δεν μιλάει από μόνος του» αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει μια εσωτερική επικοινωνία, ωστόσο όμως σε κάθε περίπτωση κράτησε αποστάσεις από τις απόλυτες εκφράσεις σημειώνοντας για πολλοστή φορά αναφερόμενος στις πιθανές ευθύνες του κ. Περγαντά πως «δεν ευθύνεται μόνο αυτός». Διευκρίνισε όμως ότι ο ίδιος δεν έχει πρόθεση να επαναφέρει το συγκεκριμένο θέμα σε κορυφαίο θέμα της προεκλογικής περιόδου σημειώνοντας πως «στις προθέσεις μου δεν είναι να βρίσκομαι στο επίκεντρο. Εκτός και αν προκληθώ».
Και χθες απαντώντας σε απανωτές ερωτήσεις προσπάθησε σε κάθε περίπτωση να χαμηλώσει τους τόνους για το συγκεκριμένο θέμα που πυροδότησε την προεκλογική περίοδο αφού σκληρή απάντηση υπήρξε και από την πλευρά του κ. Περγαντά.
Ωστόσο έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος από την εξέλιξη που πήρε αυτή η αντιπαράθεση και απέφυγε να απαντήσει αν την υιοθετεί τελικά ο συνδυασμός του. Ο κ. Χειμάρας απέφυγε να απαντήσει αν ο ίδιος θα κάνει μια τέτοια δήλωση για τον αντίπαλό του. Μάλιστα απέρριψε τις αιτιάσεις στις οποίες αναφέρεται στην απάντησή του ο κ. Περγαντάς τονίζοντας πως «δεν είναι συκοφαντικά τα όσα αναφέρει ο κ. Γκάβαλης. Εγώ δεν συμφωνώ με την απάντηση Περγαντά. Δεν θέλω να δώσω συνέχεια σε αυτό το θέμα…». Με τη δήλωση αυτή ο Θανάσης Χειμάρας προσπαθεί να περιχαρακώσει το περιεχόμενο της αντιπαράθεσης, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τάσεις αυτονόμησης σε ό,τι αφορά την Εύβοια και το πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται εκεί. Πάντως δημιούργησε την αίσθηση ότι ίσως και να μην περίμενε μια τέτοια εξέλιξη, γεγονός το οποίο από μόνο του δείχνει την ενόχληση του επικεφαλής του συνδυασμού για το επίπεδο της αντιπαράθεσης. Σε κάθε περίπτωση δημιούργησε την αίσθηση ο κ. Χειμάρας μέσα από τις απαντήσεις τις οποίες έδωσε σε πληθώρα από ερωτήσεις ότι ακόμη και μέσα στο συνδυασμό υπάρχει ένα ιδιότυπο καθεστώς σε ό,τι αφορά την πολιτική πραγματικότητα στην Εύβοια, χωρίς ωστόσο να δείχνει διάθεση για ενιαία έκφραση του συνδυασμού. Δείχνει όμως να τον ανησυχούν τα φαινόμενα πολιτικής αυτονόμησης που ενδεχόμενα να σηματοδοτήσουν και το επίπεδο της προεκλογικής αντιπαράθεσης, όπως έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Τα αγκάθια
Διέψευσε ο Θανάσης Χειμάρας ότι ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Εύβοιας κ. Δεμερτζής του ζήτησε θέση αντιπεριφερειάρχη αλλά αντίθετα επιβεβαίωσε ότι υπήρχε συζήτηση για ένταξη στο ψηφοδέλτιο, κάτι που επαναλήφθηκε και το περασμένο Σάββατο σε συνάντηση που είχαν στη Νομαρχία της Φθιώτιδας. «Δεν μου ζήτησε θέση αντιπεριφερειάρχη. Πιθανόν να ήθελε να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο ως περιφερειακός σύμβουλος και του απάντησα ότι δεν πρόκειται για κομματικό συνδυασμό και ότι δεν μπορεί να ενταχθεί, κάτι το οποίο του επανέλαβα και το περασμένο Σάββατο στη συνάντησή μας» δήλωσε ο κ. Χειμάρας αναδεικνύοντας ωστόσο ένα ακόμη αγκάθι που κυριαρχεί στις σχέσεις του ακόμη και με τον κομματικό μηχανισμό στη Χαλκίδα.
Με τον ίδιο τρόπο προσπάθησε να αποφύγει και τα επιμέρους θέματα τα οποία αναδεικνύονται είτε στην Βοιωτία, είτε στη βόρεια Εύβοια. Όταν ο ίδιος ο κ. Χειμάρας κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Βασίλη Κεδίκογλου, ουσιαστικά προσπάθησε να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα αποφεύγοντας κάθε σχόλιο και δηλώνοντας πως «είμαι προσωπικός φίλος του κυρίου Κεδίκογλου. Δεν θέλω να συμμετέχω σε αυτά που εξελίσσονται εκεί. Εκτιμώ ότι είναι θέματα που πρέπει να διευθετηθούν». Ωστόσο διέψευσε τις πληροφορίες ότι δέχτηκε κριτική κατά την διάρκεια της κομματικής συνάντησης που έγινε το περασμένο Σάββατο και συγχρόνως στάθηκε ιδιαιτέρως στο κλίμα το οποίο διαμορφώθηκε στην Βοιωτία. Επανέλαβε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία συμμετοχή στην τελική επιλογή του ονόματος, υπογράμμισε ότι έδωσε κάποιες προτάσεις, μεταξύ των οποίων ήταν και τα ονόματα που κυριαρχούσαν στην επικαιρότητα, ωστόσο όμως σημείωσε πως στην συγκεκριμένη περίπτωση ζήτησε από την Ρηγίλλης να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

«Δεν υποσχέθηκα πόρτες σε κανέναν» υπογράμμισε με έμφαση ο κ. Χειμάρας απορρίπτοντας τις οποιεσδήποτε ενστάσεις και αιτιάσεις που κατατέθηκαν το τελευταίο διάστημα είτε με δημόσιες ανακοινώσεις, είτε με διαρροές πληροφοριών. Έδειξε όμως να γνώριζε το σκηνικό το οποίο διαμορφώνονταν στη συγκεκριμένη περιοχή αφού τόνισε πως «είναι πρόβλημα που έρχεται από το παρελθόν και ήταν η αιτία  για χαμένες εκλογικές αναμετρήσεις». Πάντως ο ίδιος σημείωσε πως  «οι πληροφορίες που παίρνω από κορυφαία στελέχη της άλλης πλευράς, με τους οποίους συνομιλώ, υπογραμμίζουν πως υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στους αντιπάλους, χωρίς όμως αυτά να βγαίνουν στην επικαιρότητα. Δυστυχώς είναι χαρακτηριστικό της παράταξής μας τα εν οίκω εν δήμω, κάτι που δεν ισχύει για τους αντιπάλους. Αυτό είναι το τίμημα της δημοκρατίας» όπως χαρακτηριστικά τόνισε στις δηλώσεις του.

Ο Θανάσης Γιαννόπουλος

Σημαντική προσπάθεια κατέβαλε ο Θανάσης Χειμάρας να μην οξύνει περισσότερο την αντιπαράθεση με τον Θανάση Γιαννόπουλο. Επιβεβαίωσε τη συνάντηση που είχαν μεταξύ τους στη Βουλή, ενώ απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις απέρριψε ότι βρήκε δυσκολίες στη σύνθεση του ψηφοδελτίου από το περιβάλλον του Θανάση Γιαννόπουλου. Παράλληλα ο κ. Χειμάρας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δείχνει πλέον να μην περιμένει οποιαδήποτε δήλωση από τον Θανάση Γιαννόπουλο προσπαθώντας να δημιουργήσει την αίσθηση ότι το θέμα έχει κλείσει μετά τις τελευταίες δηλώσεις του βουλευτή Φθιώτιδας. Πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι καταβλήθηκε προσπάθεια με την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στην περιοχή να υπάρξει ένα κάδρο που εύκολα θα μπορούσε να ερμηνευτεί σαν κορυφαία συνύπαρξη. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Θανάση Γιαννόπουλο» υπογράμμισε αρκετές φορές ο κ. Χειμάρας, ίσως για πρώτη φορά με τόση έμφαση. Σε κάθε περίπτωση όμως προσπάθησε να μεταφέρει την εικόνα σε επιμέρους θέματα που υπάρχουν στους αντιπάλους ενώ παράλληλα έμμεσα έδειξε να τον ενοχλούν οι θέσεις που εκφράζονται δημόσια και ενδεχόμενο να εννοούσε και εκείνες τις οποίες εξέφρασε ο Θανάσης Γιαννόπουλος τονίζοντας με έμφαση πως «τι να κάνουμε εμείς. Όλα έρχονται στο προσκήνιο. Έτσι είναι η παράταξή μου για χρόνια τώρα. Αυτά ίσως αποτελούν και τα μειονεκτήματα της παράταξής μου».

Πάντως ο κ. Χειμάρας δείχνει να μην περιμένει τίποτα τουλάχιστον σ’ αυτό το θέμα με την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Λαμία την ερχόμενη Τετάρτη αφού δεν έχει εξασφαλιστεί μέχρι τώρα ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ωστόσο θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι στελέχη τα οποία προέρχονται από το κλειστό περιβάλλον του Θανάση Γιαννόπουλου δεν παρουσιάζονται στο ψηφοδέλτιο του κ. Χειμάρα αλλά αντίθετα υπάρχουν κάποια στελέχη τα οποία κινούνται μακριά από τις παρυφές του ίδιου του περιβάλλοντος, παρά το γεγονός ότι έχουν και κάποιες κοινωνικές σχέσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο κ. Χειμάρας δεν προσπάθησε να διαψεύσει ότι «τα γκεσέμια» του κ. Θανάση Γιαννόπουλου δεν συμμετέχουν σε αυτή την εκλογική μάχη με την υποψηφιότητά τους ενώ παράλληλα επανέλαβε την ενόχλησή του κυρίως για τις δημόσιες δηλώσεις που έχουν προκύψει ιδιαίτερα σ’ αυτό το σημείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *