αγωνια για την Ηλεκτρομηχανική

Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου κ.Δημήτρης Θωμάς επισκέφτηκε, την Παρασκευή 28/1 το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου είχε συνάντηση με τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτη.

Στη συνάντηση αυτή, στην οποία παρευρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Κύμης κ. Αρετή Μπάτσα-Θωμά, ο Δήμαρχος εξέφρασε την ανησυχία των κατοίκων σχετικά με τη πορεία της λειτουργίας του εργοστασίου της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, μετέφερε την αγωνία όλων για το ενδεχόμενο κλεισίματος του μοναδικού βιομηχανικού πνεύμονα της ευρύτερης περιοχής της Κύμης και τόνισε την αναγκαιότητα όχι μόνο της ύπαρξής του, αλλά και της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του.
Ο Υφυπουργός κ.Μπεγλίτης, αντιλαμβανόμενος το μέγεθος των κοινωνικών προβλημάτων που θα προκύψουν σε μια πλήρως αποβιομηχανοποιημένη περιοχή ήταν θετικός και δεσμεύτηκε για την άμεση προώθηση υπογραφής σύμβασης κατασκευής 20.000 στολών του ΓΕΣ, αλλά και εξέφρασε την πολιτική βούληση να διατηρηθεί η ΗΜΚ.

Προς αυτή τη κατεύθυνση εξετάζεται η πρόταση του Δημάρχου, της Διοίκησης του εργοστασίου και του Σωματείου των εργαζομένων για άμεση υπαγωγή της ΗΚΜ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *