«Ερώτηση της κυρίας Περλεπέ για δημιουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Βόρειο Εύβοια».

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη με ερώτησή της προς την Υπουργό Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, ζητά να δημιουργηθεί Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Βόρειο Εύβοια, για να διευκολυνθούν όσοι φοιτούν ή θέλουν να φοιτήσουν σ’ ένα τέτοιο σχολείο, από μια περιοχή με πολλά προβλήματα και δύσκολο οδικό δίκτυο.

Η βουλευτής στην ερώτησή της προς την Υπουργό αναφέρει:

«Η Βόρειος Εύβοια, όπως γνωρίζετε, μαστίζεται από την ανεργία και η διαβίωση των κατοίκων είναι εξαιρετικά δύσκολη, επιδεινώνεται δε ακόμη περισσότερο από το κακό οδικό δίκτυο το οποίο δυσκολεύει την πρόσβασή τους στην πρωτεύουσα του νομού, αλλά και σε άλλες περιοχές όπου λειτουργούν διάφορες δημόσιες υπηρεσίες.

Στον Τομέα της Παιδείας, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που υπάρχει στην Εύβοια βρίσκεται στο Αλιβέρι και όσοι από τους κατοίκους του βόρειου τμήματος του νομού επιθυμούν να φοιτήσουν σ’ αυτό, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα πρόσβασης, αφού η απόσταση μέχρι το εν λόγω σχολείο μπορεί να ξεπερνά τα 220 χιλιόμετρα, ο δε χρόνος που απαιτείται υπερβαίνει και τις 2,5 ώρες.

Πολλοί πολίτες που διαμένουν στη Β. Εύβοια και αναγκάζονται να πηγαίνουν στο σχολείο στο Αλιβέρι δεν προτίθενται να συνεχίσουν τη φοίτησή τους το επόμενο έτος, αφού καταταλαιπωρούνται και το οικονομικό κόστος γι’ αυτούς είναι σημαντικότατο.

Με βάση τα ανωτέρω και επειδή η ανάγκη δημιουργίας ενός Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Βόρειο Εύβοια είναι η μόνη προφανής λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων όσων επιθυμούν από την περιοχή αυτή να φοιτήσουν σ’ ένα τέτοιο σχολείο,

                                        Ερωτάσθε κυρία Υπουργέ,

Προτίθεστε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δημιουργηθεί Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Βόρειο Εύβοια για την εξυπηρέτηση μιας μεγάλης και με πολλές ανάγκες περιοχής και αν ναι, πότε θα γίνει αυτό;»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *