Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Στ.Ελλάδας για τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας και τις συγχωνεύσεις σχολείων, με επιστολή προς τον Περιφερειάρχη, Κλέαρχο Περγαντά.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Πήραμε την από 26/4/2011 απάντηση του αντιπεριφερειάρχου κ.Μπέτσιου, που απαντά σε ερώτηση μας για τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων.
Σ’ αυτήν γίνεται εύκολα αντιληπτή η προσπάθεια του να αντιμετωπισθεί το ζήτημα ξεκομμένα από τις άλλες μεταβολές και μεταρρυθμίσεις που επιχειρούνται τα τελευταία χρόνια στον τομέα της παιδείας

Είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε όσα εξελίσσονται στον χώρο της παιδείας.
Αντιπαλεύουμε, σταθερά και αταλάντευτα, την πολιτική της εμπορευματοποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων. Την διείσδυση των επιχειρήσεων στο δήθεν σύγχρονο σχολείο της αγοράς, που φυσικά θα ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα τους υποβαθμίζοντας κάθε διαδικασία μόρφωσης των παιδιών μας.
Μας απασχολεί που η μόρφωση έγινε πανάκριβη και προσιτή μόνο για τα παιδιά όσων έχουν χρήματα και μέσα.
Μας κινητοποιεί η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του περιεχομένου των σπουδών και η αποκοπή τους από την επαγγελματική δραστηριότητα. Μας απασχολεί η υποβάθμιση των πτυχίων και φυσικά το περιεχόμενο των σπουδών.

Μας απασχόλησαν και μας απασχολούν οι συνενώσεις των σχολικών μονάδων, που παραμένουν ακόμα στα σχέδια των αρμοδίων συνδυαζόμενες με τα υπόλοιπα αντιδραστικά αντιεκπαιδευτικά μέτρα που παίρνονται για να υποβαθμίσουν παραπέρα την εκπαίδευση και να κατηγοριοποιήσουν τα σχολεία.
Πιστεύουμε πως δεν μπορεί να είναι και δεν είναι οι συγχωνεύσεις μια ορθολογική λύση ενός χρόνιου προβλήματος, όταν διανύουμε μια μακρά περίοδο αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, με βάση συνεχιζόμενες οδηγίες της Ε.Ε, προκειμένου και στην παιδεία να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών

Σε κάθε περίπτωση παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα και προσπαθούμε να ενισχύσουμε και να δυναμώσουμε την συσπείρωση νέων, γονιών, εκπαιδευτικών και φυσικά όλόκληρου του λαού γύρω από την πρόταση μας για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υψηλού επιπέδου, εκπαίδευση για όλους. Για ενιαίο 12χρονο δημόσιο σχολείο και ενιαία δημόσια Ανώτατη εκπαίδευση.Για επαγγελματικό προσανατολισμό, ικανό να συνδυάσει τις ανάγκες μιας φιλολαικής ανάπτυξης του τόπου με την εξασφάλιση της επαγγελματικής προοπτικής σε κάθε νέο.
Αμφισβητούμε την θέληση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ να οδηγήσουν τα πράγματα σε όφελος του λαού, αφού ήδη αναγνωρίζονται σαν πολιτικοί εκπρόσωποι των μονοπωλίων και της ολιγαρχίας του πλούτου. Σαν εκφραστές των συμφερόντων τους.

Σε κάθε περίπτωση, ζητάμε να γίνει ειδική συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με μοναδικό θέμα: < Οι εξελίξεις στον χώρο της παιδείας >.
Πιστεύουμε πως έτσι θα συμβάλλουμε στην καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του λαού της περιοχής. Τελικά στον σωστό προσανατολισμό και την κινητοποίηση του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *