Αρνούνται να απογραφούν οι γονείς στην Κάρυστο, αν δεν πάρουν απάντηση απο το Υπ.Υπ., για το 2ο Δημοτικό Σχολείο

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου με τη στήριξη του Δήμου Καρύστου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και αρνούνται να απογραφούν, μέχρι τουλάχιστον τη Δευτέρα, οπότε και αναμένεται μια πρώτη απάντηση απο το Υπ.Υποδομών σχετικά με την ανέγερση σχολικού κτιρίου, που είναι και το αίτημα τους εδώ και 22 χρόνια.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

 Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται!!!
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που έγινε την Τετάρτη, 11 Μαΐου, κατόπιν της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε κατά τη διαμαρτυρία της 10ης Μαΐου στο Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, στην οποία δεν δόθηκε καμία ικανοποιητική απάντηση, σε σχέση με την ανέγερση του 2ου Δημοτικού Σχολείου, αποφάσισαν:
• Τη συνέχιση της κατάληψης του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου έως και τη Δευτέρα 16 Μαΐου, όπου θα δοθεί μια πρώτη απάντηση από το Υπουργείο.
• Την άρνηση απογραφής των γονέων του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου έως και τη Δευτέρα 16 Μαΐου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
•  Την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης τη Δευτέρα 16 Μαΐου και ώρα 8.00 μ.μ. στο Γιοκάλειο, ώστε να αξιολογηθεί η κατάσταση, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που θα καθορίσουν και τη στάση μας για τη συνέχιση του αγώνα μας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, αμέσως μετά σε έκτακτη συνεδρίαση του, ομόφωνα αποφάσισε την αμέριστη συμπαράστασή του στις κοινοποιήσεις των Συλλόγων Γονέων του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου και την πραγματοποίηση ανοιχτού Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη, 18 Μαΐου, στις 8.00 το βράδυ, στο Γιοκάλειο, με τη συμμετοχή Συλλόγων και Φορέων όλου του Δήμου, προκειμένου η Νότια Καρυστία να καταθέσει τις προτάσεις της και τη θέση της για το πώς θα συνεχίσει τη διεκδίκηση του 2ου Δημοτικού Σχολείου.
 Ο εμπαιγμός και η αδιαφορία της Πολιτείας, ξεχείλισαν το ποτήρι της ανοχής μας για όλους όσους είχαν και έχουν την ευθύνη, που για 22 χρόνια τα παιδιά μας κάνουν μάθημα σ’ ένα κτίριο που προοριζόταν για Super Market.
Η “ξεχασμένη” Καρυστία δε θα ανεχτεί άλλες ερήμην της αποφάσεις, όπως αυτή που την εξαιρεί από λίστες ανέγερσης νέων σχολείων και όποιες άλλες υποβαθμίζουν και δυσκολεύουν τη ζωή των ανθρώπων της. Αυτό το μήνυμα το στέλνουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, προς κάθε κατεύθυνση, δηλώνοντας ότι σταματάμε να ζητιανεύουμε αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν.
ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *