ενδιαφέρουν και αυτά…..

Με ένταση η έναρξη του Περιφερειακού

Ευθείες βολές κατά των επικεφαλής των παρατάξεων, κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ανέστης Πίσχινας τους οποίους έμμεσα κατηγόρησε για παρελκυστική τακτική και για ηγεμονική συμπεριφορά στο Περιφερειακό Συμβούλιο. «Πρέπει να καταλάβουν οι επικεφαλής των παρατάξεων ότι εδώ μέσα είμαστε όλοι ισότιμοι. Αν όλοι εμείς οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κάνουμε ακριβώς τα ίδια όπως οι επικεφαλής των παρατάξεων, τότε δεν θα μιλούσαμε για περιφερειακό συμβούλιο», είπε χαρακτηριστικά συγκεντρώνοντας τις αντιρρήσεις από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 Συνάντηση αρχηγών για το Πανεπιστήμιο Στερεάς

 «Ως περιφερειακό συμβούλιο θα αναλάβουμε μια πρωτοβουλία για το Πανεπιστήμιο και θα το συζητήσουμε στη βάση των επεξεργασιών που θα κάνει η Διοικούσα Επιτροπή», δηλώνει ο περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς καθώς και συνάντηση των αρχηγών των παρατάξεων, έτσι ώστε να προσδιορίσουν το περιεχόμενο των επόμενων κινήσεων, ενώ συγχρόνως υπογράμμισε ότι θα γίνει και ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην οποία θα μετέχουν εκτός από τη διοικούσα επιτροπή και οι εκπρόσωποι φορέων και της αυτοδιοίκησης απ' όλη την Περιφέρεια.

 Χρόνος για ερωτήσεις στο περιφερειακό

Στην ανάγκη να υπάρξει ζωντανός διάλογος μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναφέρθηκε ο κ. Κώστας Κοντογιώργος, μια πρόταση που είναι αποδεκτή και από τον Περιφερειάρχη, αλλά και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και προσδιορίστηκε για τη διεύρυνση του δημοκρατικού διαλόγου, να υπάρχει σε κάθε συνεδρίαση χρόνος περίπου 30 λεπτών, έτσι ώστε να υπάρχουν απαντήσεις σε άμεσα θέματα γενικού πολιτικού περιεχομένου, όπως χαρακτηριστικά είπε ο περιφερειάρχης και συγχρόνως συμφωνήθηκε να γίνει πρόβλεψη στο νέο κανονισμό, έτσι ώστε το περιφερειακό συμβούλιο να γίνει όπως είπε ο κ. Κλέαρχος Περγαντάς «ένα ζωντανό βήμα δημοκρατικού διαλόγου».

 Συγκροτήθηκε διαπαραταξιακή στο περιφερειακό

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συγκροτήθηκε Διαπαραταξιακή Επιτροπή στην οποία θα υπάρχουν οι επεξεργασίες των θεμάτων, αλλά και οι συζητήσεις σε κρίσιμα θέματα που θα αξιολογεί την προώθησή τους στη συνεδρίαση του Περιφερειακού. Η διαπαραταξιακή θα λειτουργεί υπό την ευθύνη του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου κ. Τιμπλαλέξη και θα μετέχουν εκπρόσωποι παρατάξεων. Ενστάσεις για την μέχρι τώρα λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου καταθέτει ο Νομαρχιακός σύμβουλος κ. Τάσος Χρονάς θεωρώντας ότι υποβαθμίζεται ο ρόλος του Συμβουλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *