Από λάθος δεν πήραν τα λεφτά τα ΚΤΕΛ για τα μαθητικά δρομολόγια

Σε λάθος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους απέδωσε την καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων μέχρι 31/12/2010 στα ΚΤΕΛ, ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Στάϊκος. Όπως είπε ο ίδιος είχαν σταλεί περισσότερα από 40.000 € στην αποκεντρωμένη διοίκηση και αναμένεται πλέον η διορθωτική απόφαση και η υπογραφή του κ. Σαχινίδη. «Εμείς δεν αντιδικούμε με τους επαγγελματίες. Αυτό είναι κατανοητό και αυτονόητο», υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Στάϊκος και συνέχισε τονίζοντας ότι: «επειδή υπάρχει το μεγάλο θέμα γίνεται μια προσπάθεια σε κάθε περιφερειακή ενότητα να γίνει μια συνεννόηση και να υπάρξει μια ανοχή για κάποιες μέρες ακόμη, γιατί περιμένουμε αυτά τα χρήματα εδώ και πάρα πολύ καιρό».

΄Απαντώντας σε ερώτηση της κας Ελένης Μακρή για την πιθανότητα εμπλοκής των δρομολογίων την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων υπογράμμισε ότι «γι' αυτό το λογιστικό λάθος δεν μπορεί να είναι όμηροι οι μαθητές. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο και δεν έχουμε κάποια ευθύνη». Εξάλλου αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ο περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς υπογράμμισε πως: «τα χρήματα υπάρχουν. Βρέθηκε η πίστωση. Θα εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις και τα ΚΤΕΛ θα πάρουν τα χρήματά τους, αφού βρέθηκε λύση για όλη την Ελλάδα», ενώ παράλληλα συμπλήρωσε ο ίδιος ο περιφερειάρχης πως: «το θέμα πληρωμής είναι ένα τυπικό θέμα. Θα πρέπει από Δευτέρα τα ΚΤΕΛ να κάνουν τα δρομολόγια τους».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, οι υπηρεσίες έχουν κάποια ετοιμότητα για να ανταποκριθούν άμεσα με το που θα έρθουν τα χρήματα χωρίς ωστόσο να προσδιοριστεί αν αυτά θα έρθουν μέχρι τη Δευτέρα. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι οι αντιπεριφερειάρχες έχουν πάρει σχετική επιστολή από τα ΚΤΕΛ με την οποία τους ενημερώνουν ότι θα διακόψουν από την ερχόμενη Δευτέρα τα δρομολόγια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *