πλέον κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την υγεία, ακόμη και την ίδια τη ζωή του 7χρονου αγοριού

Για τέταρτη μέρα νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε καταστολή ο 7χρονος Χρήστος, με τους γιατρούς να κρίνουν την κατάστασή του εξαιρετικά κρίσιμη εξαιτίας των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων που επέφερε η ναυτική φωτοβολίδα που τον βρήκε στο κεφάλι.

Ήταν ο ένας από τους τρεις σοβαρά τραυματίες που κατέγραψε επίσημα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στα θλιβερά στατιστικά στοιχεία των θυμάτων από την χρήση ειδών πυροτεχνουργίας.

Την τελευταία 6ετια έχουν κατασχεθεί περίπου έξι εκατομμύρια κροτίδες, σε πάγκους μικροπωλητών, σε μίνι μάρκετ, σε ψιλικατζίδικα, σε περίπτερα, σε φούρνους, σε ζαχαροπλαστεία ακόμη και σε γραφεία τελετών, τα οποία κατέληξαν στα χέρια μικρών παιδιών, σε αρκετές περιπτώσεις με την συγκατάθεση των γονιών τους.

Κατέληξε στο κεφάλι του….
Το 7χρονο αγόρι, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», έχοντας χάσει ήδη το αριστερό του μάτι, στεκόταν δίπλα στον ιερέα πατέρα του, μπροστά από την είσοδο εκκλησίας στη Δροσιά Χαλκίδας.

Μόλις ο παπάς άρχισε να ψάλλει το «Χριστός Ανέστη», ένας 26χρονος το πανηγύρισε εκτοξεύοντας μια ναυτικού τύπου φωτοβολίδα, η οποία, όμως, δεν πήγε στον ουρανό και εξερράγη μπροστά στο παιδί, τραυματίζοντάς το σοβαρά στο πρόσωπο.

Το μεσημέρι ο 26χρονος που τραυμάτισε τον 7χρονο κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή. Το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία αναφέρει πως  η κατάσταση του μικρού αγοριού είναι μεν σταθερή παραμένει ωστόσο κρίσιμη καθώς η φωτοβολίδα εκτός από το μάτι του, προκάλεσε και σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στον μικρό Χρηστάκη. Ο 7χρονος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου  και στο πλευρό του έχει πάντα τον ιερέα πατέρα του, τη μητέρα και τα αδέλφια του.

Κατασχέσεις βεγγαλικών παραμονές του Πάσχα

Φέτος μέχρι το Μεγάλο Σαββάτο είχαν βεβαιωθεί 130 παραβάσεις και συνελήφθησαν 142 άτομα. Πέρυσι είχαν σκοτωθεί τρεις άνθρωποι, οκτώ τραυματίστηκαν σοβαρά και δυο ελαφρά, ενώ είχαν συλληφθεί 119 άτομα. Την τελευταία 10ετία, τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 106 τραυματίστηκαν από τη χρήση βεγγαλικών, κροτίδων και πυροτεχνημάτων. Φέτος κατασχέθηκαν πάλι 871.937 κροτίδες και βεγγαλικά, 668 αυτοσχέδιοι πυροτεχνικοί μηχανισμοί και περίπου 4,3 κιλά εκρηκτικής ύλης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εργαστήρια κατασκευής βεγγαλικών και κροτίδων βρίσκονται σε Ιταλία και Βουλγαρία, ενώ πολλά έρχονται με κοντέϊνερ από την Κίνα. Συνήθως χιλιάδες παράνομα κομμάτια εισάγονται κρυμμένα μέσα σε άλλα προϊόντα, καθώς το μέγεθος τους είναι μικρό, ενώ οι διακινητές εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι λόγω των «ανοικτών συνόρων» με την Ελλάδα δεν γίνεται έλεγχος σε εμπορεύματα.

Αναλυτικά το χρονικό διάστημα από 24 Μαρτίου μέχρι 24 Απριλίου (Κυριακή του Πάσχα) έγιναν από την αστυνομία 12.050 έλεγχοι σε σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα κ.λπ. και διαπιστώθηκαν 142 παραβάσεις για παράνομη κατοχή πυροτεχνημάτων. Συνολικά κατασχέθηκαν 387.197 κροτίδες, 484.740 βεγγαλικά, 1.801 φωτοβολίδες, 1.300 καψύλλια, 688 αυτοσχέδια βαρελότα και 63 συσκευές εκτόξευσης φωτοβολίδων και ρουκετών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *