πνίγηκαν σε μια κουταλιά χιόνι…..

Την έντονη κριτική του για τα όσα τραγελαφικά διαδραματίσθηκαν κατά μήκος της ΠΑΘΕ- ιδιαίτερα στα όρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας- κατά την διάρκεια εξέλιξης των καιρικών φαινομένων, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων συμπατριωτών μας, διατύπωσε ο Επικεφαλής της «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για την Στερεά Ελλάδα–ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νίκος Στουπής, δηλώνοντας:

«Δυστυχώς πετύχαμε το ακατόρθωτο. Πέντε πόντοι χιόνι, σε ένα προαναγγελλόμενο από καιρό σκηνικό -στα όρια του ψυχολογικού εκφοβισμού από ΕΜΥ και ΜΜΕ-, στην επιστροφή ενός μειωμένης κίνησης εορταστικού τριήμερου, για μια ακόμη φορά:
• σύντριψαν την ετοιμότητα και οργάνωση ενός ολόκληρου κράτους,
• ταλαιπώρησαν στα όρια της αντοχής τους πάνω από εκατό χιλιάδες Έλληνες από την Στυλίδα, στην είσοδο Λαμίας, την Τραγάνα και το Μαρτίνο, μέχρις το αποκορύφωμα της Μαλακάσας, και,
εκθέσανε διεθνώς την χώρα.
Στην ανικανότητα συντονισμού των υπηρεσιών του κράτους που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και που επισκιάζει τις ηρωικές προσπάθειες προσφοράς των εργαζομένων του, προστέθηκε η αναμενόμενη αναποτελεσματικότητα του ιδιωτικού τομέα που μαζί με τα διόδια ανέλαβε και την υποχρέωση της ασφαλούς διέλευσης των Εθνικών δρόμων, και κυρίως αναδείχθηκε το τεράστιο κενό συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών Δημόσιου τομέα και Ιδιωτικού Φορέα.
Έτσι χωρίς καμία λογική επετράπη η κίνηση μεγάλων οχημάτων στην κορύφωση της επιστροφής, δεν άνοιξαν τα διόδια, δεν παραδόθηκαν επί πλέον λωρίδες κυκλοφορίας σε δύσκολα τμήματα της Εθνικής Οδού. Όπως εκ του αποτελέσματος απεδείχθη ο Ιδιωτικός Τομέας διαχείρισης της διέλευσης της Εθνικής Οδού δεν είχε καν επεξεργαστεί επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης τέτοιων μορφών κρίσης και το αρμόδιο Υπουργείο δεν είχε καν αιτηθεί και ελέγξει κάτι αντίστοιχο.
Για μια ακόμη φορά δεν αρκούσαν τα διόδια, οι φόροι στα καύσιμα, τα τέλη κυκλοφορίας ώστε η Ελληνική Κυβέρνηση και το Κράτος να εξασφαλίσουν το δικαίωμα στην ελεύθερη ομαλή και ασφαλή μεταφορά των Ελλήνων στη χώρα τους, όπως είχαν υποχρέωση, αλλά έπρεπε να συμβούν όσα συνέβησαν.
Τα τεκταινόμενα στην Εθνική Οδό θέλω να πιστεύω πως δεν θα επισκιάσουν τα προβλήματα στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, στην επικοινωνία με αποκομμένες περιοχές, στις υποδομές με αιχμή τις βλάβες στα Δίκτυα και κυρίως στην ηλεκτροδότηση.
Ελπίζω, η Κυβέρνηση να έχει βγάλει ήδη τα απαραίτητα συμπεράσματα και να έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην αντιμετωπίσουμε ανάλογα φαινόμενα στο αμέσως επόμενο διάστημα με τις ήδη ανακοινώσιμες συνθήκες παγωνιάς που αναμένεται να επικρατήσουν, και μακροπρόθεσμα. Η Περιφέρεια πάντως οφείλει να λάβει τα δικά της».
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *