Διαμαρτυρία έξω από τα ιατρεία.

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη (10/2) από τους εργαζόμενους με σκοπό την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, καθώς επίσης και την μη καταβολή των 5 ευρώ από τον πολίτη για εξέτασή του.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο των ταμείων του Νοσοκομείου, αντιδρώντας έτσι στο «χαράτσι» που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση στον πολίτη για εξέταση στα ιατρεία. Επίσης ζητούν νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις και όχι με νέες μειώσεις αποδοχών, την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου, διότι σύμφωνα με τον Γιάννη Αγγελάτο, πρόεδρο των εργαζομένων του Νοσοκομείου η αλλαγή του ασφαλιστικού θα δημιουργήσει εργαζόμενους δύο ταχυτήτων μετά το 2011 και θα υπάρξει ανισότητα. «Με την αλλαγή  του ασφαλιστικού, όσοι προσλαμβάνονται στα Νοσοκομεία θα λειτουργούν με καθεστώς ΙΚΑ, πράγμα που σημαίνει ότι αυτόματα θα ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Εμείς ζητάμε την ένταξη όλων αυτών που δουλεύουν στα Νοσοκομεία στα βαρέα και ανθυγιεινά, έτσι ώστε να υπάρχει ισότητα».

Οι εργαζόμενοι όμως, δεν σταματούν εδώ. Ζητούν τον διπλασιασμό του ωρομισθίου για τις αργίες και τις νυχτερινές βάρδιες, διότι με τα υπάρχοντα ωρομίσθια των 10 και 20 ευρώ ανά κατηγορία, ο εργαζόμενος βγάζει ίσα-ίσα το κολατσιό του και τον καφέ του και όπως δήλωσε ο κ. Αγγελάτος είναι κοροϊδία να υπάρχουν τέτοια ωρομίσθια.

Επίσης ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου απαιτεί την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση στον πολίτη και τέλος ζητεί την κατασκευή νέου Νοσοκομείου στη Χαλκίδα, καθώς το υπάρχον Νοσοκομείου αντιμετωπίζει χρόνια και σημαντικά προβλήματα που δεν μπορούν να λυθούν.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι συμμετείχαν και στην 4ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *