Κλιμάκιο της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Βουλευτή Εύβοιας επισκέφτηκε το κέντρο του ΕΚΑΒ στη Χαλκίδα, το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στο Βαθύ Αυλίδας και το ΓΝ Νοσοκομείο Χαλκίδας και συζήτησε με τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις στην Υγεία και τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και ασθενείς.

Για το κέντρο του ΕΚΑΒ στη Χαλκίδα

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ εργάζονται σε συνθήκες εντατικοποίησης της εργασίας, σε ένα νομό μεγάλης γεωγραφικής έκτασης, με βιομηχανικές ζώνες και εργατικά ατυχήματα, που καταλαμβάνει πανελλαδικά τη δεύτερη θέση σε τροχαία με μεγάλο αριθμό διακομιδών προς την Αθήνα.

Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και μεταξύ άλλων χρειάζεται:

· Άμεση πρόσληψη εργαζομένων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.

· Αύξηση του αριθμού των ασθενοφόρων τα οποία είναι ανάγκη να ανανεωθούν άμεσα.

· Δημιουργία σταθμών ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι και στο Μαντούδι.

 

Για το Θεραπευτήριο Αυλίδας

Η πρόσληψη συμβασιούχων νοσηλευτών, με 8μηνες και 12μηνες συμβάσεις παρά την ανάσα που έδωσε στη λειτουργία του θεραπευτηρίου, δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά το πρόβλημα των ελλείψεων του προσωπικού, το οποίο θα επανέλθει με μεγαλύτερη ένταση, με την λήξη των συμβάσεων, παίρνοντας υπόψη ότι πρόκειται να αυξηθεί ο αριθμός των φιλοξενούμενων ασθενών.

Παραμένουν οι ελλείψεις στο προσωπικό της κουζίνας, στο θυρωρείο και σε άλλες ειδικότητες.

Οι ανάγκες του θεραπευτηρίου που φιλοξενεί ανθρώπους με πολύ μεγάλα αξεπέραστα προβλήματα, οι οποίοι χρειάζονται ειδική φροντίδα, απαιτούν επαρκές, μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό και σταθερή ιατρική παρακολούθηση.

 

Για το νοσοκομείο Χαλκίδας

Στο νοσοκομείο της Χαλκίδας η κατάσταση είναι εκρηκτική. Οι μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει οδηγήσει σε όξυνση των προβλημάτων στη λειτουργία του νοσοκομείου και μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων.

Έχει, ήδη τεθεί ζήτημα ασφαλείας των εφημεριών.

Η Παιδιατρική κλινική μένει κλειστεί 4-5 μέρες την εβδομάδα λόγω έλλειψης Παιδιάτρων.

Υπάρχουν ελλείψεις σε ακτινολόγους, αναισθησιολόγους, μαιευτήρες, γιατρούς άλλων ειδικοτήτων.

Η άμεση κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι ζήτημα που συνδέεται με την ίδια τη ζωή και την ασφάλεια των ασθενών και δεν παίρνει άλλη αναβολή.

Αναβολή δεν παίρνει επίσης η ανέγερση νέου, σύγχρονου νοσοκομείου στη Χαλκίδα που έχει μετατραπεί σε «γεφύρι της Άρτας» με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

 

 

 

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας ανέφερε τα εξής:

 

«Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. Στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας καταγράφεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, ο αντιλαϊκός, επικίνδυνος χαρακτήρας της καπιταλιστική ανάπτυξης και της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Αυτή η πολιτική καταδικάζει τις μονάδες υγείας και πρόνοιας στην χρόνια υποχρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό που χρηματοδοτεί πλουσιοπάροχα τους τραπεζίτες και τα Κέντρα Υγείας σε επιχειρήσεις και χαρατσώνει τους ασθενείς και τις οικογένειες τους.

Αυτή η πολιτική ανατρέπει τα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα των γιατρών και των νοσηλευτών, μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αναμονή.

Η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη.

Το ΚΚΕ καταψήφισε το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και συμμετέχει με τις θέσεις του στους αγώνες των γιατρών και των φαρμακοποιών, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα της μαζικής συντονισμένης πάλης για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε τεχνολογικό εξοπλισμό, να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες, να δυναμώσει ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσιο – δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι εργατικές  – λαϊκές οικογένειες έχουν υποχρέωση να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα και να αποδυναμώσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που είναι υπεύθυνοι γι αυτή την άθλια κατάσταση.

Να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ και στο ταξικό κίνημα, να ανεβάσουν την απαιτητικότητα τους, να οργανωθούν και να συμβάλουν στη αλλαγή του συσχετισμού δύναμης για να ανοίξει ο δρόμος στη λαϊκή εξουσία, στην οργάνωση της οικονομίας και των κοινωνικών υπηρεσιών με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *