Πρ. Ενωτιάδης “Όταν η ηθική δεν πρυτανεύει στους εκπροσώπους του Λαού”

Ενόψει ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης- Αγίας Αννας ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Πρόδρομος Ενωτιάδης απευθύνεται με ανοιχτή επιστολή τους στους δημότες, ευχαριστώντας τους για τη συνεργασία όλα τα προηγούμενα χρόνια και παράλληλα κάνει τον απολογισμό του για το τι παραδίδει στο νέο Δήμαρχο και τονίζοντας πως θα παραμείνει ενεργός πολίτης στο πλευρό τους.

Ο κ. Ενωτιάδης αναφέρει τα εξής:

"Σε λίγες ημέρες παραδίδω το Δήμο Κηρέως στο νέο Δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας. Ο κύκλος του «Καποδίστρια» ολοκληρώνεται και αρχίζει ο μακρύς, δύσκολος και φιλόδοξος κύκλος του «Καλλικράτη».

Στη πολυετή πορεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως Κοινοτικός και Δημοτικός Σύμβουλος, ως Πρόεδρος της Κοινότητας Προκοπίου, Πρόεδρος Συνδέσμου Κοινοτήτων και Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Εύβοιας και Δήμαρχος Κηρέως, πορεύτηκα με σύνεση, σεμνότητα και δικαιοσύνη. Πορεύτηκα με αυτές τις ηθικές αρχές που έμαθα από την οικογένειά μου και από τους δασκάλους μου, με κυριότερη ότι το πολίτευμά μας, η Δημοκρατία, γράφεται με κεφαλαίο το «Δ» διότι συμπεριλαμβάνει τις έννοιες Δημιουργία, Διαφάνεια, Δικαιοσύνη.

Όταν η ηθική δεν πρυτανεύει στους εκπροσώπους του Λαού μας στη δημόσια ζωή, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ή στο Κοινοβούλιο τότε αυτοί γίνονται λαϊκιστές, το ψέμα κυριαρχεί, η κλεψιά θεωρείται προνόμιο, η κοινωνία παρακμάζει και η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι θεωρείται «η αυθάδεια ως δικαίωμα, η παρανομία ως ελευθερία, η αναίδεια του λόγου ως ισότητα και η αναρχία ως ευδαιμονία» όπως έλεγε ο μεγάλος Ισοκράτης.

Όμως όσο και αν θα ήταν επιθυμητό οι ηθικές αρχές δεν κατοχυρώνονται ούτε, δυστυχώς, εφαρμόζονται, με την νομοθεσία. Η ηθική είναι προσωπική υπόθεση του καθενός και η πολιτική ηθική είναι υποχρέωση που αναλαμβάνεται προσωπικά.

Πορεύτηκα με πίστη στη Δημοκρατία και επιδίωξα τη συμμετοχή των δημοτών στη λήψη των αποφάσεων. Διοίκησα με δικαιοσύνη και χωρίς διακρίσεις.

Σεβάστηκα τον κάθε συνδημότη μας κι όποτε διαπίστωσα το όποιο λάθος μου είχα πάντα το θάρρος να επανορθώσω. Διαχειρίστηκα με απόλυτη διαφάνεια το δημόσιο χρήμα και ολοκληρώνω μια έντιμη διαχείριση, χωρίς σκιές, ψιθύρους και υπονοούμενα.

Παρέλαβα Κοινότητες και σήμερα παραδίδω έναν συγκροτημένο Δήμο Κηρέως, με υποδομές, οργανωμένες Υπηρεσίες, μηχανογράφηση, καταρτισμένους υπαλλήλους, έναν Δήμο από τους καλύτερους σε λειτουργία στην Εύβοια.

Παραδίδω έναν Δήμο Κηρέως με σύγχρονο δίκτυο αποχέτευσης σε Μαντούδι – Προκόπι – Κήρινθο, που επεκτείνεται στη Στροφυλιά και στο Πήλι και διαθέτει έτοιμη (ώριμη) μελέτη για επέκταση σε όλα τα χωριά μας.

Έναν Δήμο Κηρέως που έλυσε τα προβλήματα ύδρευσης σε όλα τα Δημοτικά του Διαμερίσματα. Που δεν διαθέτει χαβούζες και χωματερές γιατί λειτουργούμε τον ΒΙΟΚΑ Μαντουδίου και τον ΧΥΤΥ Ιστιαίας. Έργα αυτονόητα, πλέον, για εμάς, αλλά ζητούμενα και προτεραιότητες για άλλους Δήμους.

Παραδίδω έναν Δήμο Κηρέως που σε κάθε χωριό του υπάρχει μικρό ή μεγάλο δημοτικό έργο, κυρίως όμως υπάρχει η έγνοια της δημοτικής αρχής και η γνώση των πολιτών ότι σε οποιαδήποτε δυσκολία ο Δήμος θα τρέξει δίπλα τους. Έναν Δήμο Κηρέως που στάθηκε όρθιος και αντιμετώπισε με επιτυχία φυσικές καταστροφές, πυρκαγιές, πλημμύρες, χιονοπτώσεις.

Παραδίδω έναν Δήμο Κηρέως στον οποίο εξασφαλίστηκαν πιστώσεις από το ΕΣΠΑ και ξεκίνησαν τα έργα για την ολοκλήρωση του Λιμένα Μαντουδίου (8.100.000 €) για να μπορεί να λειτουργήσει η μόνιμη ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις Βόρειες Σποράδες, το νέο Δημοτικό Σχολείο Μαντουδίου (1.600.0000 €) και οι αίθουσες πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κηρίνθου (400.000 €) και στο Γυμνάσιο Μαντουδίου (400.000 €).

Έναν Δήμο Κηρέως που μπορεί να διεκδικήσει την κατασκευή του νέου δρόμου Ψαχνά – Προκόπι -Στροφυλιά αφού επί θητείας μας προωθήθηκαν και ολοκληρώθηκαν όλες οι μελέτες και ο νέος δρόμος αποτελεί πλέον ώριμο έργο για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Παραδίδω έναν Δήμο Κηρέως ο οποίος έθεσε ως προτεραιότητα τους ανθρώπους του. Που ένιωσε τον πόνο και την απελπισία που προκαλεί η ανεργία στους συμπολίτες μας.

Γι αυτό εκμεταλλεύτηκε κάθε πρόγραμμα εργασίας, κάθε πρόγραμμα ανακούφισης ανέργων, πλησίον της σύνταξης, ενίσχυσης νέων επαγγελματιών.

Γι' αυτό προσέλκυσε και στήριξε την επένδυση της Λαμδα Ναυς στο Κυμάσι, καθώς και τις προσπάθειες της ΤΕΡΝΑ για υπόγεια εξόρυξη λευκόλιθου, για εργοστάσιο φυσικού αερίου και οργανωμένη ΒΙΠΕ στους Φούρνους, διακηρύσσοντας ότι στηρίζουμε κάθε επένδυση που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, με την προϋπόθεση ότι δεν θα ενοχλεί τους υπόλοιπους παραγωγικούς κλάδους και δεν θα βλάπτει την υγεία των κατοίκων.

Παραδίδω έναν Δήμο Κηρέως υποστηρικτή σε κάθε διεκδίκηση αγροτών, επαγγελματιών, ανέργων. Αρωγό σε κάθε κοινωνική, πολιτιστική, αθλητική, περιβαλλοντική εκδήλωση, πολιτών, Συλλόγων ή Φορέα. Που ίδρυσε, λειτούργησε και παραδίδει στην κοινωνία τη Φιλαρμονική Ορχήστρα και το Χορευτικό Συγκρότημα.

Σαφώς και δεν έγιναν όλα. Σίγουρα έγιναν λάθη. Θεωρώ όμως ότι η περιοχή μας, οι δομές και οι υποδομές της είναι καλύτερες σήμερα σε σύγκριση με τότε που ξεκίνησε ο Δήμος Κηρέως.

Και όλα αυτά έγιναν χάρη σε μια ισχυρή, συλλογική ομάδα Δημότες, Εργαζόμενοι, Τοπικοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δήμαρχος.

Όλους εσάς σας ευχαριστώ από την καρδιά μου. Σας χρωστώ ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που δείξατε στο πρόσωπό μου.

Στο Δήμαρχο και στη νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας εύχομαι ειλικρινά να πετύχουν. Να υλοποιήσουν στη θητεία τους πολύ περισσότερα και να κερδίσουν τη πρόκληση του «Καλλικράτη».

Παραδίδω το Δήμο Κηρέως στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας και παραμένω ενεργός πολίτης. Δίπλα σας σε ότι μπορώ να βοηθήσω. Στρατιώτης στο συνεχή αγώνα του τόπου μας για ένα καλύτερο αύριο."

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *