σε τι ειδους Δημοκρατία βρισκόμαστε;

Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου "σκούπα" όπως το χαρακτηρίζει, το οποίο καταργεί βασικά δικαιώματα των εργαζομένων.

 Πιο αναλυτικά αναφέρει: "Αναρωτιόμαστε σε τι είδους Δημοκρατία βρισκόμαστε, το να διαγράφεται ένας βουλευτής, με το αιτιολογικό ότι διαφώνησε με την κυβερνητική γραμμή και δεν ψήφισε το νομοσχέδιο.

 Τελικά, ψηφίζουμε βουλευτές που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πολιτών ή είναι πειθήνια όργανα της εξουσίας και στις επιτάξεις της τρόικα και του ΔΝΤ;

 Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την υπερίσχυση των ειδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με τη μείωση των αποδοχών-αποζημιώσεων για τους ανέργους, με τον κατακερματισμό της αγοράς εργασίας, την υπονόμευση της κοινωνικής συνοχής και την απαξίωση των ΔΕΚΟ για να γίνουν εύκολη λεία στα αρπαχτικά που θέλουν να τις αρπάξουν θα μπει ταφόπλακα σε αυτό που λέγεται ανάπτυξη.

 Όλα αυτά τα μέτρα πλήττουν την αγορά, τη βυθίζουν στο πένθος και δημιουργείται ένας άνισος ανταγωνισμός, όπου θα κυριαρχήσουν οι μεγάλοι και ισχυροί, έναντι των μικρών.

 Σε μια χώρα που το 80% αποτελείται από εμπόρους και μικροεπιχειρηματίες το κόστος θα είναι δυσβάσταχτο.

 Θα πρέπει όλοι μαζί να ακυρώσουμε στην πράξη αυτές τις ρυθμίσεις και να αγωνιστούμε να ανοίξουν τις στρόφιγγες οι τράπεζες, που είναι οι μεγαλύτεροι νόμιμοι τοκογλύφοι, να γίνουν αναπτυξιακά έργα που φέρνουν θέσεις εργασίας, να κλειστούν οι κλέφτες στη φυλακή και να πληρώσουν αυτοί που δημιούργησαν την κρίση.

 Η χώρα μας παράγει τεράστιο πλούτο και ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να γίνει η αναδιανομή του και διαχείρισή του ώστε να μοιράζεται στους πολλούς που παράγουν και όχι στους λίγους που αρπάζουν".

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *